Lombkoronaház és sziklamászó torony is épül Komárom-Esztergom vármegyében

Félmilliárd forint értékű turisztikai fejlesztések kezdődnek Komárom-Esztergom vármegyében, négy Duna menti településen, Lábatlanon, Péliföldszentkereszten, Piliscséven és Tokodon – közölte a vármegyei közgyűlés elnöke az MTI-vel.

Popovics György (Fidesz-KDNP) kiemelte, hogy a térség számos érdekességet kínál a bakancsos, a kerékpáros és a szakrális turizmus számára, ezeket egymásra épülő fejlesztésekkel kívánják bemutatni.

Lábatlanon két lombkorona házat alakítanak ki az emlősök élővilágának bemutatására, illetve természettudományos kísérleti foglalkozások, interaktív élményórák megtartására. Készül egy 4D-s mozi is, amely a környezettudatosság fejlesztéséhez kínál élményalapú, modern attrakciót.

péliföldszentkereszti Szalézi Lelkigyakorlatos Ház meglévő látogatóközpontjának szolgáltatásaihoz kapcsolódva egy különleges, sas formájú sziklamászó tornyot építenek.

Piliscséven egy régi présház épülete újul meg, amely ökoturisztikai találkozó pontként funkcionál majd, a természetjárók új generációjának kinevelése érdekében – ismertette a vármegyei közgyűlés elnöke.

Tokodon ökoturisztikai találkozó pontot alakítanak ki, ahonnan indulva három különböző tanösvény járható be.

Popovics György elmondta, hogy az érintett települések fejlesztései a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz európai uniós támogatásának felhasználásával valósulnak meg.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: