Szeretjük a madarakat címmel ingyenes családi fesztivál lesz Gödöllőn

Ingyenes családi napot, természetismereti fesztivált rendeznek Szeretjük a madarakat címmel május 11-én, szombaton a Gödöllői Királyi Kastélyban.

 Az esemény a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) megalakulása 50. évfordulójához kapcsolódó ünnepi sorozat része. A rendezvény kiegészül az Év Fajai Fesztivállal, a madarak és fák napja programokkal, a nemzeti parkok és az MME partnereinek bemutatkozásával – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A fesztivál több mint negyven stand gondoskodik a játékos ismeretszerzésről, tizennyolc előadás nyújt betekintést a természetvédelmi problémákba és megoldási javaslatokba. Lesznek madárgyűrűzési bemutatók, madárismereti séták, kiállítások mutatják be az év fajait és Magyarország természeti értékeit, emellett odúszerelés és festés színesíti a programot.

Az érdeklődők betekintést kaphatnak a nemzeti parkok munkájába, megismerhetik az idén 50 éves MME szakosztályait, fajmegőrzési és természetvédelmi programjait. Mint írták, a menetleveles láncjátékban húsz-húsz ajándékcsomagot sorsolnak ki a menetlevelet leadók között.

A szombaton 10 órakor kezdődő programsorozaton a Gödöllői Királyi Kastélyban és parkjában jelen lesznek az MME, a Természetvédelmi Világalap (WWF), a Greenpeace, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) képviselői, a díszteremben a HalVirág Bábszínház és a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ tart bábelőadást.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: