Április elsején nyitnak a csodás zalai arborétumok

Itt a tavasz, éledezik a természet, az erdők telis tele vannak színes és illatos virágokkal, és a jó hírünk, hogy hamarosan Zala vármegye csodás arborétumaiban is megcsodálhatjuk a zöldellő természetet.

Április elsején nyitja meg kapuit a látogatók előtt a Budafai Arborétum és a Csácsbozsoki Arborétum – osztotta meg a hírt az üzemeltető, Zalaerdő Zrt.

A Csácsbozsoki Arborétum Zalaegerszeg keleti határában, Csácsbozsok városrészben, a városközponttól körülbelül 4 kilométerre található 83 hektáros védett terület, melyen Zala megye erdősült vidékének valamennyi jellemző fa- és cserjefaja megtalálható.

Az arborétumban a védett növényfajok közül megtalálható egyebek mellett a szálkás pajzsika, a szártalan kankalin, a turbánliliom, a farkasboroszlán, a ciklámen, a pirítógyökér, a kétlevelű sarkvirág, a tavaszi tőzike, továbbá számos madársisak és nőszőfű faj.

Nyitvatartás, további információ ITT>>>

Fotó: Zalaerdő Zrt.

A Budafai Arborétum Kistolmácstól, Kiscsehitől és Bázakerettyétől egyaránt kb. 3 kilométerre található. Bázakerettyétől és a kiscsehi elágazástól aszfaltúton, Kistolmács felől a kék kereszt turistaúton közelíthető meg.

A budafapusztai arborétum területét alkotó erdők régen a Zichy család birtokában voltak. Az itt található vadászkastély 1926-ban épült, körülötte ekkor kis parkot és tavat alakítottak ki.

A Zalaerdő Zrt. az utóbbi években felújíttatta a vadászházat, játszóteret hozott létre, valamint tűzrakó helyek, szobrok, emlékhelyek is épültek az arborétumban.

Nyitvatartás, további információ ITT>>>

Fotó: Zalaerdő Zrt.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: