Őszi hazai barangolás-tippek kicsiknek és nagyoknak

Az őszi szünet tökéletes alkalom arra, hogy kicsit kiszakadjunk a mindennapi rohanásból és együtt fedezzük fel a természet csodáit. Magyarország színpompás erdei lenyűgöző programlehetőségek széles választékát kínálják a családok számára. A különböző helyszínek, tanösvények és kisvasutas utazások révén az egész család megtalálhatja az ideális kikapcsolódást az őszi szünetre!

Bár egyre népszerűbb a külföldi utazás szervezése a kisgyermekes családok körében is, akkor sem kell kétségbe esnünk, ha erre időszűke vagy a pénztárcánk miatt nincs lehetőségünk. Egy rövid belföldi nyaralás a természettel összhangban ugyanis ugyanolyan feltöltő és élménydús lehet. Íme, néhány tipp, hogy határon belül hova érdemes idén gyerkőcökkel elindulni!

Bükk-hegység 

A Bükk-hegység egy igazi gyöngyszem, amely rendkívül sokféle programlehetőséget kínál. Látogassunk el a lillafüredi vízeséshez, ahol a gyerekek a kisvasutas utazást is élvezhetik az őszi erdőkben. A miskolctapolcai Barlangfürdő pedig az egész családnak izgalmas és egyedi fürdési lehetőséget nyújt a csípős őszi napokon is. 

Hortobágyi Nemzeti Park

A Hortobágyi Nemzeti Park Magyarország legnagyobb nemzeti parkja, és kiváló helyszín a madármegfigyeléshez. Az őszi időszakban a vonuló darvak különleges látványt nyújtanak, és a Hortobágyi Madárpark számos kilátóval rendelkezik, ahol közelről figyelhetjük meg ezeket a gyönyörű madarakat.

Aggteleki-karszt

Az Aggteleki-karszt rendkívül változatos barlangokat kínál, amelyek közül az Aggteleki cseppkőbarlang a legismertebb. Ha kalandra vágyunk, semmiképpen ne hagyjunk ki egy rövid vezetett túrát, ahol a gyerekek is felfedezhetik a föld alatti világot és a különböző mesehősöket megszemélyesítő cseppköveket. 

Mátra-hegység

A Mátra-hegység gyönyörű tájakkal és rengeteg túraútvonallal várja a családokat. Fedezzük fel Mátraháza környékét, ahol túraútvonalak és tanösvények segítenek megismerni a helyi természeti kincseket, egy szebb napon pedig energiadús kalandokra nevezhetünk be a Gyöngyös szomszédságában található családi kalandparkban. 

Duna-Dráva Nemzeti Park

Ez a nemzeti park Magyarország déli részén található, és lenyűgöző környezetet kínál a természet szerelmeseinek. Itt található hazánk legnagyobb ártéri erdősége, a szarvasoknak és vaddisznóknak otthont adó Gemenci erdő, de olyan izgalmas programlehetőségek is várnak bennünket, mint az Abaligeti-barlanghoz tartozó Denevérmúzeum. 

Az őszi szünet ideális alkalom arra, hogy a család együtt fedezze fel a természet szépségeit. Magyarország erdei és nemzeti parkjai kiváló lehetőségeket kínálnak a kikapcsolódásra és a természet közelségében való időtöltésre. Legyen szó kisvasutas kalandról, tanösvények felfedezéséről vagy madármegfigyelésről, az egész család élvezheti az őszi időszakban kínálkozó lehetőségeket. Fedezzük fel együtt a természet varázsát ebben aző szi szünetben!

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: