Ősszel is érdemes meglesni a Körösvölgyi Állatpark lakóit

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelye, a Körösvölgyi Állatpark 2023. november 6. és 2024. március 1. között téli nyitvatartási rend szerint fogadja a látogatókat. Az őszi-téli park szépségein felül a vendégeket programok is várják.

Fotó: Petrov Alexandra, KMNPI

Novembertől februárig a Körösvölgyi Állatpark hétköznapokon ugyan zárva tart, de hétvégéken rendes nyitvatartással fogadja vendégeit. A parkba szombatonként és vasárnaponként 9-15 óráig lehet belépőjegyet váltani és 9-16 óráig lehet látogatást tenni.

Az őszi-téli állatpark szépségeit ilyenkor is érdemes felkeresni, hiszen az itt lakó állatok, például a farkasok, az európai bölények, az aranysakálok, a rókák és a borzok is látványos téli bundáikban láthatók. Több állatnál ebben az időszakban zajlik a szaporodási időszak. Aki nem látott még dámszarvas barcogást, muflon berregést vagy vaddisznó búgást, annak mindenképpen ajánljuk, hogy tegyen látogatást a Körösvölgyi Állatparkban, ahol testközelből figyelheti meg e fajok nászviselkedését.

A vendégeket a Körös-Maros Nemzeti Park természeti értékeit bemutató állandó kiállítás és Csipai Éva autodidakta festő időszaki tárlata is várja.

Az önálló látogatás élményén túl felhívjuk a vendégek figyelmét „Adventi és Karácsonyi túrák az Állatparkban” című túravezetésekre, melynek során szakvezető kíséretében tudhatnak meg részleteket az itt bemutatott fajokról. A túrákon való részvétel díját az állatparki belépő tartalmazza. A túrák november 26-án, december 3-án, december 10-én, december 17-én és december 26-án kerülnek megtartásra. A megadott napokon 13 órától várjuk a kedves érdeklődőket a szakvezetéses állatparki sétákra, melyeket látványetetések is színesítenek majd.

Az év utolsó napját december 31-én 11 és 14 órakor „Ünnepi látványetetések és állatismertetők” című programunkkal zárják.

 

(KMNPI)

 

 
Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: