Hogyan élnek az erdő állatai éjszaka? A Budakeszi Vadasparkban kiderül!

Az erdei állatok gyakran velünk, emberekkel fordított módon élnek: náluk a nappal a rejtőzködve pihenés, az éjszaka a munka, azaz a táplálékszerzés ideje. A Budakeszi Vadaspark hazánkban őshonos állatfajai a vadaspark szakemberivel karöltve október végén bepillantást engednek a látogatók számára az erdő állatainak éjszakai életébe.

Fotó: Budakeszi Vadaspark

Érdemes a most kezdődő őszi szünidőt a természetben, Európa és a Kárpát-medence őshonos állatai között is tölteni. A család minden generációja számára az élménytanulás kalandját kínálja a Budakeszi Vadaspark.

A Budakeszi Vadaspark zoopedagógusai az élmény alapú pedagógiában hisznek, november 2-án olyan igazi állati „alkatrészeket” érinthetnek meg a látogatók, amelyeket a múzeumokban csak vitrinek mögül vizsgálhatunk. A Tapi-Zoo alkalmával valódi szőröket, koponyákat, agancsokat és más érdekességeket vehetünk kézbe. November 3-án kézműves programok, és a környezeti neveléssel, ismeretterjesztéssel, aktív természetvédelemmel, valamint ökológiai gazdálkodás és népi hagyományőrzéssel foglalkozó PANGEA Egyesület várja a látogatókat. Az őszi szünet utolsó napján, november 4-én pedig a Picinke játszóház ügyességi feladatai várják a gyerekeket.

Ünnepeld az ősi kelta eredetű Halloweent erdei környezetben, búcsúzz októbertől az erdő kapujában!

Idén is lesz a már hagyománynak számító Halloween program a Budakeszi Vadasparkban. Október 31-én 17:00 órakor újra megnyílnak a Vadaspark kapui, hogy minden érdeklődő egy hátborzongató és izgalmakban gazdag éjszakát tudjon eltölteni erdei környezetben. A látványetetések különleges világításért a Hold felel, megannyi állat lesz látható testközelből, például medve, farkas, sakál, vagy a róka és hiúz is! Az Állati Jó Bemutató az éjszaka rejtelmes állatairól fog szólni, izgalmas és vicces történetekkel fűszerezve. A legkisebbektől, a legnagyobbakig mindenki egyaránt talál magának való kihívást! A legmerészebbek kipróbálhatják magukat a Bátorságpróbán, ahol akár óriási sáska és kígyó is feltűnhet, míg a Picinke játszóházban és a Kristály Kuckóban a játékos tanulás örömeiben merülhetünk el.

A teljes jelmezben érkezők a belépő árából 50% kedvezményt kapnak, azonban senki nem marad maskara nélkül, Halloween varázslatát arcfestő segíti megidézni.

A program kavalkád 22 óráig tart, pénztár zárás 21 órakor. Jegyek a helyszínen kaphatók: felnőtteknek 3600 Ft, gyerekeknek 1700 Ft. A részletes program itt olvasható.

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: