Remek programokkal vár hétvégén a Gyermekvasút

Október 14-én a budapesti Gyermekvasút játékos családi nappal vár kicsiket és nagyokat egyaránt a hűvösvölgyi végállomáson.

Ezen a hétvégén nemcsak kirándulással érdemes összekötni a gyermekvasutazást, mivel más programok is fogadják az érdeklődőket: szombaton 10-16 óráig családi napot tartanak Hűvösvölgyben. A színpadi programokon kívül lesz ugrálóvár, KRESZ pálya, óriás társas és kirakó, valamint egyéb vásári játékok, de kipróbálhatják a kicsik az arcfestést vagy az alkotóházat is. A vonatokért rajongókat hajtánypálya, favasút, vonatszimulátor és terepasztal várja, akár a legkisebbek is beöltözhetnek gyermekvasutasnak egy fotó erejéig. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra számíthatnak.

A helyszínen megtekinthető lesz a BKV legöregebb nosztalgiabusza, a MÁVAG Tr5-ös trambusz.

Az idén 75 éves Utasellátó sátrában az étkező- és bisztrókocsikból jól ismert START Burgeren és helyben készre sütött lepényeken kívül édességekkel, üdítőkkel és meleg italokkal várják a résztvevőket.

Hűvösvölgy és Széchenyihegy között egész nap 30-40 percenként indulnak a hagyományos vonatok, a szerelvényekben a kirándulóidőnek köszönhetően még feltűnnek a nyári kilátókocsik is. A nosztalgiázni vágyók nagy örömére ezen a hétvégén is forgalomba áll a gőzös.

(MÁV)

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: