Klímavédelem és az erdők – Videós pályázat indul

Videópályázatot hirdet a természetes erdők klímavédelemben betöltött szerepéről a WWF Magyarország – közölte a szervezet.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezetének tájékoztatása szerint a CLIMAFORCEE LIFE projekt keretében meghirdetett pályázat célja, hogy minél többen keressék fel és ismerjék meg a hazai erdőket, és tapasztalják meg, hogy a természetes és változatos erdők miként képesek enyhíteni a klímaváltozás olyan hatásait, mint a hőség, a szárazság vagy a szélviharok.

A felhívás szerint az erdőkben szerzett tapasztalatokat videós formában meg is oszthatják a pályázaton résztvevők.

Mint írták, a klímaváltozás komoly kihívás elé állítja erdeinket, amelyhez a jelenleg alkalmazott erdőgazdálkodási gyakorlatnak alkalmazkodnia kell.

“Egyre többünkben tudatosul, hogy természetes környezetünk milyen fontos szerepet játszik életünkben, életminőségünk fenntartásában. Az erdők állapotának megőrzésére az eddigieknél nagyobb erőfeszítésekre van szükség” – idézi a közlemény Bódis Pált, a WWF Magyarország Erdő programjának szakértőjét. A szakértő szavai szerint a videópályázattal a klímaváltozás és az erdők kapcsolatának fontos kérdéseire szeretnék felhívni a figyelmet.

A felhívásra két kategóriában (Egyperces erdő és Klímafilm) lehet nevezni 2023. október 15-ig. A nyertes alkotások készítőit ajándékutalvánnyal jutalmazzák, emellett a legjobbnak ítélt videók felkerülnek a WWF Magyarország YouTube-csatornájára is.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: