Kreatív alkotópályázat és az év emlőse

Az év emlőséhez, a vakondhoz kapcsolódó kreatív alkotópályázatokat hirdet fiataloknak a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és az Agrárminisztérium. A középiskolásoktól plakátterveket, az általános iskolásoktól vers- és dalillusztrációkat várnak.

A közlemény szerint a Vadonleső Program már több mint 13 éve, önkéntesek segítségével gyűjt 18 védett növény- és állatfaj elterjedésével és veszélyeztetettségével kapcsolatos adatokat. A programot működtető szervezetek 2014-ben indították útjára az Év emlőse kezdeményezést: minden évben egy védett vagy fokozottan védett emlősfaj fontosságára, jellemzőire irányítják a figyelmet, emellett az alkotni vágyókat is megszólítják különböző pályázatokkal. Idén a vakond lett az év emlőse.

Sok kerttulajdonost bosszantanak a vakondtúrások. Az Ásd bele magad pályázaton arra keresik a válaszokat, hogy miért lehet hasznos társ a kertben a vakond, miért szép és hasznos egy göröngyösebb talajú kert, miért jó, ha meghagyjuk a vadvirágokat a kertünkben és kertünkbe látogatnak a vakondon kívül a madarak, békák, denevérek, méhek és lepkék. Ezeket a kérdéseket dolgozhatják fel plakátterveiken középiskolás fiatalok – írták.

Kiemelték, a Vakondoló vers- és dalillusztrációs rajzpályázaton a Vadonleső Program által felkért, a természetvédelem nagyköveteiként munkálkodó művészek: Tóth Krisztina, Ijjas Tamás és Gryllus Vilmos vakondról szóló verseihez és dalaihoz várnak illusztráló rajzokat alsó és felső tagozatos gyermekektől.

Mindkét pályázat esetében szkennelt, fotózott, vagy digitálisan összeállított pályaművel lehet nevezni. A pályázati határidő mindkét esetben október 15.

A pályázat részletei a www.hermanottointezet.hu weboldalán olvashatók.

(MTI)

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: