Kirándulók, jellemzően napos, egyre melegebb idő lesz a hétvégén

Jellemzően napos, olykor fátyolfelhős, de csapadékmentes idő várható a hétvégén. A csípős reggelek után napról napra magasabbak lesznek a napi maximumok, vasárnap akár 19 Celsius-fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken napos idő várható, olykor fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést. Csapadék nem lesz. A délire, délkeletire forduló szél az Észak-Dunántúlon élénk, Sopron, valamint a Fertő tó térségében helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 14 fok között valószínű.

Szombaton fátyolfelhős, napos, száraz idő lesz. Sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon néhol erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Szombat hajnalban általában mínusz 5 és plusz 2 fok közé hűl le a levegő, fagyzugokban hidegebb is lehet. Délután 12-16 fok közötti értékeket lehet majd mérni.

Vasárnap sok napsütés várható, vékony, a nap második felében vastagodó fátyolfelhőzettel. Csapadék nem lesz. Néhol időnként megerősödhet a délkeleti, déli szél. A minimum-hőmérséklet többnyire mínusz 4 és plusz 4, a csúcsérték 13 és 19 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, nyugaton a melegebb idő.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: