Erdőpedagógiai foglalkozást tartanak az erdészek a nyíregyházi gyerekeknek

A Nyírerdő Zrt. által üzemeltetett Pál Miklós Erdészeti Erdei iskola 15 éve fogadja csodás környezetben az érdeklődőket. Az elmúlt másfél évtized alatt nemcsak az egyéni látogatók, hanem több nyíregyházi óvoda és iskola növendéke is megfordult az intézményben.

Fotó: Nyírerdő Zrt.

A Jókai Mór Református Általános Iskola és Óvoda is azon iskolák közé tartozik, amelyek a tanterv szerinti oktatáson túl keresik a lehetőséget, hogy milyen egyéb foglalkozásokon gazdagíthatnák a diákok ismereteit. Ennek megfelelően az itt tanuló osztályok gyakran megfordultak a Sóstói-erdőben, vagy az erdei iskola oktatótermében. 

Ahhoz, hogy ezt az együttműködést még magasabb szintre emeljük, a Nyíregyházi Erdészet és a Jókai Mór Református Általános Iskola együttműködési megállapodást kötött, amely keretében ezután minden alsós tanuló évente négy alkalommal, rendszeresen rész részt erdőpedagógiai foglalkozásainkon

– tájékoztat Szokolovszki Géza, a Nyíregyházi Erdészet megbízott igazgatója.

Az első, tantermi alkalmak már meg is történtek, a tavasz beköszöntével pedig minden „jókais” kisdiákot vár a Sóstói-erdő és az erdei iskola.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: