Már hétvégeken is várja a természetkedvelőket az Agostyáni Arborétum

Hóvirágokkal ékesítve ismét várja látogatóit a Vérteserdő Zrt. Agostyáni Arborétuma.

A tavasz első hírnöke (Fotó: Gribek Tímea)

A Gerecse Tájvédelmi körzetben található Agostyáni Arborétum, a hegység egyik páratlan szépségű és fekvésű völgyében, a Bocsájtó-völgyben, Tatától néhány kilométerre, Budapesttől alig egy órára található. 2022-ben a Komárom-Esztergom Vármegyei Értéktár Bizottság döntése alapján a Vármegyei Értéktár része is.

Az arborétum 30,5 hektáron mutatja be fás szárú növényeit. A kertet az év bármely időszakában érdemes felkeresni, hiszen növényritkaságaival egyedülálló esztétikai élményt nyújt minden évszakban. Még gróf Esterházy Móric – Magyarország egykori miniszterelnöke – figyelt fel a hely különleges mikroklímájára. Ő telepítette a mára hatalmas fává terebélyesedő szlavón tölgyeket, vörösfenyőket. Napjainkra ezek a fák a kert legidősebbjei.

Őszi színekben az Agostyáni Arborétum (Fotó: Vérteserdő Zrt, Haraszti Krisztina)

Az arborétum ideális helyszíne, akár egy egészségügyi sétának, feltöltődésnek, vagy egy meghitt, természetközeli esküvői szertartásnak, fotózásnak, ezen kívül tökéletes kiindulópontja lehet egy gerecsei túrának, vagy iskolai tananyaghoz kapcsolódó tanulmányi kirándulásnak. Előzetesen egyeztetve szakvezetéses körtúrára is van lehetőség.

Nyitvatartás (2023. február 25-től):

  • Hétfő: Zárva
  • Kedd-péntek: 9.00-16.00
  • Szombaton, vasárnap és ünnepnapokon: 10.00 – 16.00

Utolsó jegykiadás a pénztár zárása előtt egy órával!

Az arborétum kutyabarát hely, de a póráz használata a kert egész területén kötelező, a kutyák szabadon engedése TILOS! 

Jegyárak, további információ ITT.

2021-től működik az un. “kulcsosház” az arborétumban – szállással várva azon turistákat -, akik kirándulásaik kiinduló vagy épp végpontjaként Agostyánt tervezik.  A 10 fős szállás remek lehetőséget ad családoknak, kisebb nyugdíjas- vagy diákcsoportoknak, túrázó társaságoknak arra, hogy a Gerecsében, nyugodt környezetben, összkomfortos szálláshelyen tölthessék el szabadidejüket.

(Vérteserdő Zrt.)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: