Madáretetőket és madárodúkat adományoztak az erdészek

Az év végéhez közeledve ismét megszervezte az Északerdő Zrt. a „Zöld Szív” elnevezésű jótékonysági akciót. Ezúttal a miskolci Avasi Arborétum Fenyőkert részére készítettek madáretetőket és madárodúkat a Lillafüredi Állami Erdei Vasút, a Fónagysági Oktatási Központ és az erdőgazdaság központjának dolgozói. A különleges formavilágú, fából készült etetőket és odúkat hétfőn helyzeték el Magyarország leggazdagabb tűlevelű növénygyűjteményében.

Fotó: Északerdő Zrt.

Az Avasi Arborétum Fenyőkert 2003 óta helyi védettségű természetvédelmi terület. Itt több mint 600 nyitvatermő faj és fajta mintegy 1000 egyede található meg: Más kontinensek jellegzetes fajai mellett számos, Magyarországon őshonos faj is fellelhető. Egyebek mellett cédrus, jegenyefenyő, lucfenyő, vörösfenyő, álciprus, boróka és tiszafa látható a fenyőkertben.

Fotó: Északerdő Zrt.

Fotó: Északerdő Zrt.

Az Északerdő Zrt. nyolcadik alkalommal szervezte meg a “Zöld Szív” karitatív akciót. Ennek részeként korábban például rendeztek koraszülöttek segítésére jótékonysági fotókiállítást a társaság munkatársainak alkotásaiból, támogattak főzőversennyel nélkülözőket, adományoztak karácsonyfákat kórháznak, illetve gyűjtöttek játékokat a miskolci anyaotthonok és rászoruló családok számára.

(Északerdő Zrt.)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: