Rókamánia – Készíts ravaszdit természetes alapanyagokból!

ErdőAlkotó rovatunkban rendre olyan ötleteket mutatunk be, melyek elkészítéséhez természetes alapanyagok szükségesek. Ha a hétvégét szívesen töltenéd kreatívkodással, íme, mutatunk pár őszi ötletet, ezúttal a ragadozó elkészítésével.

A vörös róka megítélése kettős, de a természetfilmek és rajzfilmek rokonszenves rókaszereplői az utóbbi időben sokat javítottak az állat megítélésén. 

Tudtad a vörös rókáról?

  • Bundája vöröses-sárgás barna színű, de nagyon ritkán egy egyedi variancia is jellemezheti. Magyaországon is előfordul teljesen fekete egyed, amit a vadászati szaknyelv “szenes rókának” hív.
  • A vörös róka kotorékban lakik, ám gyakran előfordul, hogy nem maga ássa azt ki, hanem a borzok által hátrahagyott alagutakban telepedik meg. Sőt, gyakran nem lakatlan kotorékokat környékez meg, nem okoz gondot neki a még ott élő borzokat kiszorítani.
  • A szuka általában 3-12 kölyköt hoz a világra, akiknek szőre kezdetben szürke színű, és szemük legkorábban a 14. napon nyílik ki.

Mutatjuk, hogy milyen erdei alapanyagokat tudtok felhasználni, ha kreatívkodásra adjátok a fejetek!

Dióból

Ősszel a diófák bőséges termést hoznak. A tápláló belső elfogyasztása mellett a csonthéjas részt is felhasználhatjuk, például ravaszdit festhetünk rá, majd felfűzve díszként is használhatjuk. A füleket kartonpapírból vagy filcanyagból is készíthetjük.

Tobozból

A fenyőfa termését gyakran használják fel őszi koszorúk készítéséhez, de remek lehetőség az erdő állatait is megformázni belőle. Kartonpapírt, filcanyagot, festéket elő, készülhetnek a ravaszdik!

Falevélből

Az ősz remek alkalom arra, hogy kirándulás közben megcsodáljuk a színesebbnél színesebb fákat. Ha van kisgyerek a családban, remek elfoglaltság begyűjteni a vörös és arany színben pompázó alapanyagokat. Préselés után már készülhetnek is belőle a rókabuksik.

Fából

Faszeletekből gyönyörű díszek készülhetnek, akár a karácsonyfára is. Ha ügyesen tudsz festeni, ne habozz, keresd elő az ecseteket!

Ha pedig szívesen készítenél a teraszra is őszi dekorációt, ezzel a rókával biztosan minden vendég arcára mosolyt csalsz!

Fotók forrása: Pinterest

(Erdeiprogramok.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: