A virtuális sportok

A sportfogadások világa még tovább terjeszkedik az online virtuális térben is. Az e-sportok, teljes nevén elektronikus sportok berobbanása erre egy nagyon jó példa. Merész kijelentésnek tűnhet, de a sportok jövője lehet, hogy éppen az e-sport lesz. Az egyre inkább digitalizálódó világunkban ez nem is olyan elképzelhetetlen, hogy sok-sok ember elkötelezze magát ezen ágazat iránt. Ezzel a lehetőséggel a legtöbbet hozhatják ki magukból a sportfogadás iránt rajongók is a legális online kaszinó felületeken.

A virtuális terület

Maga a sportot, vagy játékot űzők egy virtuális világba cseppenhetnek a VR, virtuális valóság használatával. Ehhez egy VR headset szükséges csupán és máris a kiterjesztett és virtuális valóságban találja magát a játékos. Egy igazi 3D élményben lesz része a felhasználónak. A csúcstechnológiás játék technológia valósághű élményt nyújt. Ahogy fogunk egy kis kontrollert és mozgatjuk a valóságban, az a virtuális valóságban olyan, mintha a kezünk mozogna. Egy megfelelő fülessel pedig a hanghatás is a maximumon mehet.

Igaz, ennek még vannak negatív vonzatai. Sokan például szédülnek a játék után, hiszen a szervezetnek is alkalmazkodnia kell egy ilyen virtuális valósághoz. Ám ezek általában csak az első alkalmakkor jelentkeznek, vagy legalábbis nem lesznek annyira intenzívek. Persze azért nem célszerű tartósan, órákon keresztül egy ilyen virtuális térben lenni. Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a valóság és a kikapcsolódásra használt virtuális valóság között és akkor nem lesz gond.

Felröppentek a hírek, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság figyelmét igencsak felkeltette a virtuális valósággal kapcsolatos lehetőségek tárháza. Komolyan érdeklődnek az iránt, hogy miként is illeszthető be ez az új módja a sportolásnak. Szóval várhatóan drasztikus átalakuláson megy majd keresztül a sportvilág és a sportfogadások lehetőségei is.

Népszerű ötletek

Jelenleg a legnépszerűbb ötletet a stratégiai alapon működő, többszereplős játékok jelentik. Itt egy hatalmas virtuális valóság térben, világban vannak azonos időben a játékosok. Mindenkinek egyedi kinézete, felszerelése, képessége lehet. Jelenleg a legtöbb sportfogadási iroda nem teszi még lehetővé a fogadásokat ezen újszerű játékmódokra, így jelenleg még más, erre szakosodott felületeken kell böngésznünk. De persze nem kell már sokat várnunk, hogy tovább fejlődjenek a már meglévő sportirodák. Mindennek eljön a megfelelő ideje, hiszen az e-sport népszerűbb, mint valaha.

Egyes ilyen mérkőzések és játékok nézőszáma eléri a több százezret is. Így ez nem kis szó és nem mehetünk el e statisztikák mellett sem szótlanul. Komoly pénzek vannak ezen a területen. Azt is rebesgetik, hogy rövid időn belül a nemzetközi jégkorongliga bevételét is leelőzi az e-sport. Egyre több nagyobb cég hisz ebben a jövőben. Főleg mobilszolgáltatók, bankok és az ehhez kapcsolódó ágazatok.

Felfelé ívelő jövő

Mint említettük nézőszámban is egyre inkább versenybe száll a hagyományos sportokkal szemben az e-sport. Ezen online játékoknál, vagy ahogyan megismertetni próbáljuk, sportoknál, fontos a megfelelő tudás és reflex. Már amennyiben játékosról van szó és nem nézőről és szeretnénk elmélyedni ebben a világban. A játékos az egeret, billentyűzetet és egyéb hardveres eszközöket használ, amik hatással vannak a kivetített, megjelenített játékra. Tehát ez esetben az a különbség és az igazi sporthoz való viszonya, hogy az e-sport esetén a cselekvések digitális kivetülését, eredményét látjuk. Tehát nem egy fizikai dolog, mint az élő sportnál.

Kérdés, hogy ez kinek tetszik és ki pártol át, vagy ki lesz mindkettő sportforma kedvelője, vagy űzője. Egy biztos, hogy a jövőben sokan fogunk még hallani az e-sport világáról és annak fejlődéséről, növekedéséről.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: