Kirándulók figyelem! Fakitermelés a Fekete harkály tanösvényen

A Fekete harkály tanösvény által érintett erdőkben várhatóan szeptember 30-ig fakitermelési munkálatok zajlanak – hívja fel a kirándulók figyelmét a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

Kérünk minden túrázót, hogy a tanösvényt fokozott óvatossággal látogassák!

E-tanösvényen okosodhatunk

Az útvonal kézzel fogható információkat nyújt a zselici erdő életéről: változatos élőhely-típusokat, különféle fafajokat, csodás lágyszárú növényeket, és akár rejtett életmódú állatokat lehet megismerni. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében álló erdőterületen gyakorlatban lehet megtapasztalni, hogy a sokszor hatalmas fátlan területekkel járó ún. vágásos erdőgazdálkodás helyett mennyivel kíméletesebb a természetes erdőműködtető folyamatokat utánzó, folyamatos erdőborítást eredményező természetközeli gazdálkodási mód. Konkrét, gyakorlati természetvédelmi intézkedésekkel ismerkedhetünk meg: akácfák meggyűrűzése, madárodú-telep, talajerózió elleni védelem.

A tanösvény állomásokat fákra, vagy kövekre festett fekete harkály emblémák és számok jelzik. Az egyes állomáshelyekhez tartozó ismertetőket a túrázók az alábbi linkről letölthető vezetőfüzetből olvashatják el.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: