Vadkamera vette fel az acsai medvét

A május 25-én Acsa és Püspökhatvan között észlelt barnamedve létezését immár Iklad közelében készült felvétel is bizonyítja. A Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság ismét felhívja térség lakosságának és a kirándulók figyelmét, hogy ne látogassák a környék erdőségeit. Az erdőgazdaság és a nemzeti park szakemberei továbbra is fokozott ellenőrzéseket tartanak, hogy nyomon követhessék az állatot.

A valószínűleg magányosan kóborló medvét Iklad község határában, a helyi vadásztársaság leshelyének környékén kihelyezett vadkamera rögzítette ma hajnali három óra tájban. Az állat két órán keresztül tartózkodott a településtől keletre található erdőfoltban, mintegy húsz kilométerre a tegnapi észlelés helyszínétől, az Acsa és Püspökhatvan közötti úttól.

A Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei fokozott, közös ellenőrzéseket tartanak a térségben, hogy az állat tartózkodási helyét minél pontosabban nyomon követhessék. A Gödöllői Erdészet területén a szakemberek jelenléte mellett vadkamerák is üzemelnek, melyek a nap 24 órájában rögzítik az eseményeket.

A Pilisi Parkerdő és Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság fokozott figyelemre inti a környék – tehát a Galga-völgy déli, a Gödöllői-dombság északi része és a Cserhátajla – lakosságát és a kirándulókat, és kérik, hogy ne látogassák a környék erdeit.

Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság – Pilisi Parkerdő Zrt.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: