Május végén Kecskeméten és térségében muzsikál az erdő

Május 28-án Kecskeméten a Nyíri erdőben, a KEFAG Zrt. által üzemeltetett Vackor Vár Erdei Iskola területén, másnap pedig Lakitelek – Tőserdőn a Holt-Tisza partján várják a közönséget színes programokkal a Muzsikál az erdő című rendezvénysorozat programjain.

A szervezők tájékoztatása szerint Kecskeméten a kézműves- és sportfoglalkozások mellett bábelőadásokkal várják a gyerekeket. A rendezvény idején megtekinthető lesz az 1848-49-es múzeum és a Muzsikál az erdő 2021-es fotópályázatának kiállítása is.

A Millenniumi Hársfakör és a szilfakör ezen a napon erdei rendezvénytérré alakul át. Fellép a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar Hollókői Huba vezényletével, valamint a színpadi programok között szerepel a Muzsikás Együttes és Petrás Mária népzenei előadása. Lesz erdei élményséta is, amelyen szakavatott erőmérnökök vezetik majd az érdeklődőket.

Másnap Lakitelek – Tőserdőn a kézművesfoglalkozások mellett bábelőadással és gyermekkoncertekkel várják a családokat a Holt-Tisza partján. A színpadon fellép Bolba Éva és a JAZZterlánc, a Batyuszínház, és Szilágyi Áron dorombművész.

Itt hirdetik ki a Muzsikál az erdő 2022-es gyermekrajzpályázatának eredményeit, a legjobb alkotásokból kiállítás is látható. Erdei divatbemutatón mutatkoznak be a Réthy Fashion környezetbarát kreációi.

Délután a Budafoki Dohnányi Zenekar ad koncertet Hollerung Gábor vezetésével. A színpadon fellép a Cimbaliband, valamint bemutatkoznak a Kecskeméti Kodály Iskola és a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola fiatal tehetséges növendékei is. A Nyíri erdőben felavatják Józsa Judit kerámiaszobrász Összetartás című domborművét.

A szervezők közleménye szerint 19 éve zajlik a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat az ország öt térségében. Fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani.

A rendezvény fő támogatója az Aktív Magyarország. A programokról részletes információ a www.muzsikalazerdo.hu honlapon érhető el.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: