Így rendezd be az erdei házad

A természetben élve testközelből tapasztalhatjuk meg az anyatermészet páratlan szépségét és az évszakok változását. Messze a nagyvárosok forgatagától az erdei házak pedig olyan nyugalmat sugároznak, ami tündérmesébe illik. Megmutatjuk, hogyan teremtsd meg a tökéletes harmóniát az erdő és a ház között.


Természet kint és bent

Az erdei házak berendezése során csak néhány alapszabályt kell betartanunk. A legfontosabb, hogy odabent a természetesség domináljon. A fa, a kő vagy a természetes anyagok (pl.: gyékény) és szövetek (pl.: zsákvászon) alkalmazása mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy a berendezés összhangban legyen a környezettel. A berendezési tárgyak leginkább fából készült darabok legyenek. Ugyanakkor egy fenyőből készült franciaágyat például jól kiegészíthetünk egy nagyobb vessző ládával, amibe az ágyneműt is elrakhatjuk.

Hatalmas terek kialakítása

Az erdei házakban nagy hangsúlyt kapnak a tágas terek és a hatalmas ablakok, amin keresztül a ház körül csicsergő madarakat és a betévedő vadon élő állatokat a fotelból ülve figyelhetjük meg. Az sem ritka, hogy a konyha, a nappali és az étkező egy légtérbe kerül, aminek köszönhetően optikailag is nagyobbnak tűnik a lakás. A méretes nyílászáró pedig már csak azért is szerencsés, mert így több természetes fény jut a lakásba, aminek számos előnyös hatása van az egészségünkre.

Természet inspirálta színek

A naturális színekkel nem lőhetünk mellé. A sötétebb zöld és barna színek tükrözik az erdő misztikusságát. A világosabb árnyalatok pedig fenséges és derűs hangulatot teremtenek. Persze, ahogyan az erdőben, úgy az otthonunkban is alkothatnak egységet és letisztultságot a különböző tónusok. A kevesebb néha több elve viszont itt is érvényesül.

Növények kívül-belül

Az erdőknek megvan az a hatalmas előnye, hogy a növényeket az eredeti élőhelyükön csodálhatjuk. Viszont miért ne költöztethetnénk be néhányat az otthonunkba is? A szobanövények nemcsak tökéletesen harmonizálnak a természettel, hanem pozitív hatással vannak a fizikai és mentális egészségünkre is.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: