Less be a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe!

Ismét lehetőség nyílik bepillantani a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe. Áprilisban és májusban, péntek esténként a kalandvágyó érdeklődők egyedülálló Éjszakai szakvezetésen vehetnek részt. A túra során a gyermekek és felnőttek az állatok éjszakai életébe nyernek betekintést a tavaszi erdő ölelésében.

A természet ébredésével a Budakeszi Vadasparkban is beindul az élet: a magasságot és izgalmakat kedvelő kalandorok már birtokba vehetik a Kalandparkot, a Parasztudvar háziállatainál a tavaszi ellések időszaka van, a vadasparki lakók téli álmukból ébrednek. A tavasszal is hangulatos vadasparki élmény pedig egy rendhagyó programnak köszönhetően válik teljessé.

Záróra után a Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark áprilisban és májusban Éjszakai szakvezetést szervez. Az alkonyat után induló túra során az érdeklődők szakvezető segítségével ismerkedhetnek meg a Kárpát-medence őshonos állatainak ritkán látható, ám mozgalmas éjszakai életével.

Fény derül többek között arra, hogy mitől csillog fényesen az éjszakai állatok szeme, hogyan szerzik meg zsákmányukat a baglyok vaksötétben vagy melyik állathoz tartozó hangokat lehet hallani az erdőben az éj leple alatt. A látogatók a szakvezetésen nemcsak közelebb kerülhetnek a ritkán mutatkozó erdei állatokhoz, de az elsajátított ismeretek birtokában erdőjáráskor önállóan is beazonosíthatják a különböző neszezések, horkantások és csörtetések forrását.

A program körülbelül 2-2,5 óra hosszú, a maximális létszám 50 fő. Jelentkezni előregisztrációval lehet a Vadaspark honlapján megadott e-mail címen.

Időpontok:

  • 2022.04.15. 18:00
  • 2022.04.22. 19:00
  • 2022.05.06. 19:00

További információk a Budakeszi Vadaspark weboldalán olvashatók.

(Budakeszi Vadaspark)

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: