Szálláshely és kerékpáros pihenőpont nyílt Dömörkapunál

Dömörkapunál egy egész évben üzemelő, 16 ember befogadására alkalmas szálláshely, egy kerékpáros pihenőpont és gyorsszerviz is várja a kirándulókat a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program 45 millió forintos támogatásának köszönhetően – közölte az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ kedden az MTI-vel.

Dömörkapu Szentendrétől nyugatra, a Pilisi Parkerdő területén található történelmi múltú kirándulóhely, kedvelt célpontja a gyalogos és a biciklis turizmusnak is.

Az ide érkező kirándulókat, kerékpárosokat számos turisztikai-, közösségi- és családi program várja: szervezett gyalogtúrák, futóversenyek, illetve kerékpáros rendezvények. Mindezek mellett a gyerekeket erdei játszótér, a felnőtteket pedig erdei mozi, koncertek, irodalmi- és zenés estek várják – írták.

A közlemény szerint tervezik további szálláshelyek, egy nagyobb közösségi tér létrehozását, valamint a patak közvetlen közelségét kihasználva szaunaház építését patakmedencével. Lovasturisztikai megállópontot is szeretnének itt kialakítani. Fontosnak tartják Dömörkapu történelmi múltjának megőrzését, a kőbánya és az itt élő emberek mindennapjainak, a bányászfalu múltjának bemutatásával.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: