A Mecsekben és a Bükkben is havazás várható

Szombat estétől visszatér a tél: havas eső, valamint elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és Északkelet-Magyarországon számottevő havazás is lehet – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Azt írták, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a szombat éjszakai havazás nyomán vasárnap reggelre a friss hóréteg vastagsága a magasabban fekvő területeken – például az Alpokalján, a Mecsekben, a Börzsönyben, a Mátrában, a Bükkben – elérheti az 5 centimétert, az észak-dunántúli középhegységben pedig akár a 10 centimétert is.

Vasárnap délelőtt megszűnik a csapadék, de megélénkül az északnyugati szél, és hétfőre virradóra az ország szinte egész területén fagyni fog.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elrendelte, hogy szombattól a télies időjárású mérnökségek területén bevethetőknek kell lenniük a hóeltakarításhoz és a síkosságmentesítéshez szükséges gépeknek és személyzetnek.

A közútkezelő szakemberei a következő napokban ütemezetten fogják végezni a preventív és aktív síkosságmentesítést.

Arra kérik a havas területeken közlekedőket – főleg azokat, akik már lecserélték a téli gumijukat nyárira -, hogy még utazás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, az út- és a látási viszonyokról a cég Útinform szolgálatánál, megyei diszpécserszolgálatainál vagy a www.utinform.hu oldalon.

MTI

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: