Újabb kerékpáros útvonal újult meg Sopronban

Elkészült Sopronban a Nemeskúti út kerékpározásra alkalmas kialakítása. Ezzel a fejlesztéssel Sopron felől jó minőségű aszfaltos úton érhető el a Fertő tó körüli kerékpárúthálózat. A több mint 3,5 kilométer hosszúságú, korábban is használt útszakasz új aszfaltburkolatot kapott, valamint egy egyedülállóan szép panorámaponton kerékpáros pihenőhelyet is kialakítottak padokkal, asztallal, információs táblával és térképpel. Az „Aktív turisztikai fejlesztések a Sopron-Fertő turisztikai térségben” elnevezésű projekt részeként több új turisztikai fejlesztés is megvalósult a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. koordinálásában.

Teljesen megújult a Sopront és a Fertő-partot összekötő Nemeskúti út kerékpározásra kijelölt útburkolata. A kormányzati támogatással megvalósult fejlesztés kizárólag a korábbi, rendkívül rossz minőségű aszfaltos út nyomvonalán épült meg. Az útvonal néhol annyira rossz állapotban volt, hogy az alapréteg is károsodott. Ezeken a szakaszokon az ágyazati réteg helyreállítását követően a további szerkezeti rétegeket is újra kellett építeni. A teljes szakasz 4 méter szélességű új aszfalt – és kopó réteget kapott, amelynek köszönhetően jó minőségű útról csatlakozhatunk a Fertőrákos és Balf között haladó kerékpárútra. A megvalósult kerékpáros fejlesztés révén Sopron felől kiváló minőségű útvonalról érhető el a Fertő tó körüli nemzetközi EV13 kerékpárút hálózat.

A szőlődűnékhez kiérve egy egyedülállóan szép panorámaponton kerékpáros pihenőt is kialakítottak padokkal és információs táblával együtt, ahonnan csodás kilátás nyílik a Fertő tó nádasára. Az új pihenőhely ugyanolyan arculatban készült, mint a Sopron-Fertő turisztikai térségben már 15 helyszínen kialakított további pihenőhelyek.

(SopronMédia)

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: