Hétvégén suhanj a Mátravasúton!

Megéri felkeresni a gyöngyösi kisvasutat: kalandtúrával, interaktív vasúti múzeummal és hangulatos kisvonatozással várják a kirándulni vágyókat ezen a hétvégén.

Hétvégén – a szombati munkanaptól függetlenül – a gyöngyödi kisvasút mindkét nap hétvégi menetrend szerint közlekedik Szalajkaház irányába, Mátrafüredre pályafelújítás miatt továbbra is szünetel a forgalom.

A Mátraikalandok következő túrájukon, március 27-én, vasárnap a Mátravasút egy elfeledett vonalának nyomait járják be, teljes hosszban.
A résztvevők a 9:40-es vonattal utaznak a túra kezdőpontjára, Szalajkaháztól pedig a 16:20-as járattal indulnak vissza, 17:10-re érnek Gyöngyösre.

A túra nagyrészt járatlan és felhagyott utakon halad, néhol bozótos területeket is át kell szelni, szinte végig emelkedős útvonal. Innivalót és elemózsiát célszerű hozni, útközben nem lesz lehetőség beszerezni.

Bemutatkozik a vasút múzeuma, ahol az érdeklődők a több mint 100 éves kisvasút korszakaiból különböző relikviákat, fényképeket és leírásokat is megtekinthetik. Mindenki számára érdekes lehet a helyi járművekről készült egyedi méretű és tervezésű papírmodell kiállítás is.
A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

Kisvasútra fel!

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: