Fejlesztette telephelyét Bükkszentkereszten a Györgytea

Fejlesztette telephelyét Bükkszentkereszten a gyógynövények feldolgozására szakosodott, a Györgytea cégcsoporthoz tartozó Pharmaherb Kft., a vállalat 407 millió forint összegű beruházásához a kormány 276 millió forinttal járult hozzá az Egészségipari támogatási program keretében, a létesítményt pénteken adták át.

MTI/Vajda János

A Györgytea cégcsoport családi vállalkozás, amely Szabó György, a “bükki füvesember” gyógynövényes készítményeit állítja elő, és tapaszatalatait hasznosítja termékeinél.

Az avatáson Varga Mihály pénzügyminiszter azt mondta: a kormány gazdaságpolitikájának 2010 óta fontos elve a magyar vállalkozások támogatása, fejlődésüket adócsökkentésekkel, az adminisztráció könnyítésével, a beruházások támogatásával segíti.

Kiemelte: a családi vállalkozások a magyar gazdaság alapkövei, erős helyi gazdaság és tartós munkahelyek nincsenek erős családi vállalkozások nélkül, a kis- és középvállalkozások gazdasági szerepe folyamatosan erősödik, a munkavállalók kétharmadának ezek a cégek adnak munkát.

Hangsúlyozta: a kormány gazdaságpolitikájában kiemelt hangsúlyt kapott a megfelelő szabályozási háttér kialakítása, a stabil és kiszámítható működési környezet létrehozása, a tartós növekedési feltételek biztosítása.

Varga Mihály szólt arról, hogy az elmúlt időszak gazdaságpolitikája meghozta eredményét, a 2010 és 2020 közötti évtized a magyar gazdaságtörténet egyik legeredményesebb időszaka volt. A gazdaság teljesítménye 33 százalékkal erősödött 2010 óta, a beruházások értéke megháromszorozódott.

Emlékeztetett: a sikeres újraindítás tette lehetővé, hogy a kormány tavaly és idén összesen 2100 milliárd forintos adócsökkentést hajtott végre, mérsékelve a családokat és a vállalkozásokat terhelő közterheket.

A miniszter ismertette: a kormány a hazai önellátás erősítésére hozta létre az Egészségipari támogatási programot, amelynek keretében több mint 66 milliárd forint kormányzati támogatással 57 cég valósít meg mintegy 86 milliárd forint összegű fejlesztést az ország számos pontján.

Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea Kft. ügyvezetõ igazgatója
MTI/Vajda János

Varga Mihály a Györgytea beruházásáról elmondta: a magyar emberek bíznak a hazai termékekben, a magyar módszerekben, és különösen nagy a bizalom a tradicionális magyar vállalatok iránt. Ezért is fontos, hogy a vállalat beruházása magas minőségű termékek nagyobb mennyiségű gyártását, a hazai piaci igények jobb kiszolgálását eredményezi.

Tállai András pénzügyminisztériumi államtitkár, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Szabó Györgynek a gyógynövények gyűjtésével, feldolgozásával foglalkozó munkásságát 2014-től ismeri részletesen, mivel Bükkszentkereszt választókerülete része. Ezt a vállalkozást azóta is “csodálja”, hiszen Szabó György elismert ember, aki másokon segít, és mindenkit meggyőz arról, hogy a természet erejében hinni kell – fogalmazott.

Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea Kft. ügyvezető igazgatója az avatáson elmondta, hogy a vállalkozás 2018-ig teljes egészében önerőből végezte minden fejlesztését, és teremtett több mint negyven munkahelyet egy hátrányos helyzetű térségben.

Hozzátette: 2018-ban nyílt lehetőség arra, hogy a már régóta aktuális új raktárépület és feldolgozóüzem építését pályázaton elnyert pénzből és önerőből megkezdjék, a beruházást 2021 végén fejezték be.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: