Hétvégén nyit az Agostyáni Arborétum

A hosszú téli álom után 2022. február 12-én, szombaton újra megnyitja kapuit a Gerecse gyöngyszeme.

A Gerecse Tájvédelmi körzetben található Agostyáni Arborétum, a hegység egyik páratlan szépségű völgyében a Bocsájtó-völgyben, Tatától néhány kilométerre, Budapesttől alig egy órára található. Az arborétum 30,5 hektáron mutatja be fás szárú növényeit. A kertet az év bármely időszakában érdemes felkeresni, hiszen növényritkaságaival egyedülálló esztétikai élményt nyújt minden évszakban.

A Vérteserdő Zrt. számára kiemelt feladat az Arborétum fenntartása, fejlesztése. A karbantartási feladatok mellett, a Társaság nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre, oktatásra: egész évben informatív és izgalmas szakvezetésekkel fűszerezett programokkal várják a természetjárókat. Az Arborétum ideális helyszíne, akár egy egészségügyi sétának, feltöltődésnek, vagy egy meghitt, természetközeli esküvői szertartásnak, fotózásnak, ezen kívül szuper kiindulópontja lehet egy gerecsei túrának, vagy iskolai tananyaghoz kapcsolódó tanulmányi kirándulásnak.

Nyitvatartás:
Csütörtökön és pénteken: 9.00 – 16.00
Szombaton, vasárnap és ünnepnapokon: 10.00 – 16.00

Jegyárak, további információ>>>

Az arborétumi tó partján álló kulcsosház vadonatúj „köntösben” várja az igazán egyedülálló élményre kíváncsi látogatókat. A 10 fős szállás remek lehetőséget ad családoknak, kisebb nyugdíjas- vagy diákcsoportoknak, túrázó társaságoknak arra, hogy a Gerecsében, nyugodt környezetben, összkomfortos szálláshelyen tölthessék el szabadidejüket.

(Vérteserdő Zrt.)

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: