Megújul a Kecske-hegyi kilátó

Újabb turisztikai fejlesztések valósulnak meg a Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. koordinálásában. Az „Aktív turisztikai fejlesztések a Sopron-Fertő turisztikai térségben” elnevezésű projekt részeként megújul a Kecskehegyi – kilátó, amelynek kivitelezése már a befejező szakaszához érkezett. A Tómalom és Fertőrákos közötti területen álló korábbi kilátót le kellett bontani, mert életveszélyessé vált, a helyére épül most az új fa szerkezetű építmény.

Az új Kecske-hegyi kilátó kivitelezési munkálatai a régi kilátó szerkezetének elbontásával indultak 2021. őszén. Az új tisztán fa szerkezetű kilátó pontosan a régi helyén épül újjá.

A kilátó négy darab, egyenként 14,5 méter hosszúságú tartóoszlopon áll. A kilátószintre 56 db falépcsőn lehet feljutni, az építmény magasság: 13,80 m, a kilátószint 11,20 méter magasan található. A kivitelezés során speciális megoldásokra volt szükség, hiszen a kilátó megközelíthetősége korlátozott, mindvégig gondosan ügyelni kellett a környék természeti értékeinek védelmére.

A kilátópontról pazar kilátás nyílik a környék erdőségeire. A kilátó – ahogy korábban is – csak turista forgalom számára, gyalogosan közelíthető meg, autóval nem lehet feljutni.

A projekt célja a Sopron-Fertő turisztikai térség területén az aktív turizmus élénkítése a helyiek és a turisták igényeit kiszolgáló infrastruktúra- és kínálat fejlesztésével. A Sopron-Fertő turisztikai térségben egy olyan versenyképes vonzerővel bíró aktív turisztikai desztináció kialakítása a cél, amely az aktív turizmus valamennyi ágát lefedi.

(SopronMédia)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: