Ideiglenes útlezárás várható a zselici erdőben

2022. január 6., 7. és 8. napján a SEFAG Zrt. Zselici Erdészete kezelésébe tartozó egyes erdőterületeken intenzív vadászat folyik, ezért útlezárásokra kerül sor. A biztonságra tekintettel és az eredményes vadásztatás érdekében kérjük, hogy a jelölt időszakban ne tartózkodjanak az érintett erdőterületeinken, még gyűjtési engedély, illetve ideiglenes úthasználati-, és területhasználati engedély birtokában se.

Lezárásra a következők szerint kerül sor:

Január 6. csütörtök:

  • 08.00-13.00-ig: Bőszénfai Szarvasfarm és Enyezd között az alsó aszfalt út
  • 13.00-16.00-ig: A 67es útról bevezető lehajtótól a Zselici Csillagpark Csillagvizsgálójáig az aszfaltos bevezető út (a Ropolyi pihenőhely és Dugás-kút környéke, illetve a turista útvonalak sem látogathatók. A Hotel Kardosfa Szenna felől közelíthető meg)

Január 7. péntek:

  • 08.00-13.00-ig: a 67-es útról bevezető lehajtótól a Ropolyi pihenőhelyig (A Ropolyi pihenőhely, a Csillagvizsgáló és a Hotel Kardosfa Szenna felől közelíthető meg)
  • 13.00-16.00-ig: Visnyeszéplak és Enyezd között az aszfalt út

Január 8. szombat:

  • 08.00-13.00-ig: A Ropolyi szolgálati lakástól a Zselici Csillagvizsgáló és Hotel Kardosfa közötti betonút. (A Ropolyi pihenőhely és a Dugás-kút, valamint a környező túraútvonalak sem látogathatók)
  • 13.00-16.00: Hotel Kardosfa – Visnyeszéplak – Enyezd – Csillagvizsgáló útvonal. (A Csillagvizsgálótól a Hotel Kardosfa felé Visnyeszéplakra vezető, majd onnét Enyezdig vezető aszfalt út.)

Az erdő látogatásának korlátozására az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény 94. § (2) bekezdése alapján kerül sor.A korlátozás időtartama alatt az érintett turistautak sem vehetők igénybe.

Kérjük a fent jelölt időszakban és területen fokozott figyelmüket és az útlezárások figyelembe vételét!

SEFAG ZRT.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: