Megnyílt a Nagyvillám sípálya

Megnyílt az idei szezonra a Pilisi Parkerdő kezelésében lévő erdőterületen található Nagyvillám-sípálya. A főváros közeli létesítmény pályái kivilágítottak, így este 21 óráig hódolhatnak szenvedélyüknek a sízés szerelmesei. Jövőre jelentősen javulnak a sportolás körülményei: a Felleg-park beruházás részeként új fogadóépület, felvonók és több hóágyú szolgálja majd az idelátogatókat.

A Budapesttől alig egy órányira fekvő, Visegrád melletti Nagyvillámhazánk egyik legszebb fekvésű síterepe. Pályái 130 méter szintkülönbséggel, összesen 700 méter hosszúak, ahonnan rálátni a fellegvárra és a Dunára is. A sízéssel ismerkedő tanulóknak ideális, de szélessége népszerűvé teszi a már gyakorlottak és a dinamikus, nagyobb sebességű haladást kedvelők körében is. Mivel igen közel található a fővároshoz, napközben, hétvégén rendszerint jelentős a látogatók száma, de az esti órák a kivilágításnak köszönhetően jól kihasználhatók és jóval kevesebb a vendég is.

A Pilisi Parkerdő az elmúlt időszakban számos sikeres és népszerű beruházást valósított meg a turisztikai infrastruktúra-fejlesztés terén. A rekonstrukciós munkák a2022-benfolytatódnak: az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) közreműködésének és támogatásának köszönhetően aVisegrád melletti Nagyvillám-sípálya is fejlődik.Elkészültek a több mint 300 négyzetméter alapterületű,tájba illeszkedő,négyévszakos fogadóépület kiviteli tervei, a pálya két új, húzókaros felvonót is kap majd, amelyek a két leghosszabb felvonót váltják majd fel. Előkészítés alatt állnak a hóellátás biztonságát növelő egyéb fejlesztések is: jelentősen bővül majd a hóágyús kapacitás, így a létesítmény a nagyobb magyar pályákkal egy időben tud nyitni.

Asípályaaz egyik eleme a Pilisi Parkerdő által tervezett, a Mogyoró-hegyen és környékénlétrejövő„Felleg-Park”-nak, a beruházás része egy tematikus játszóteret és egy vadbemutató-kertet is tartalmazó, Mogyoróhegyi Ökoturisztikai Központ is, amelyneka tervei szintén elkészültek már, a kivitelezés várhatóan 2022tavaszán kezdődik.

Pilisi Parkerdő Zrt.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: