Sorompós parkoló épült ki Szilvásváradon

Az Egererdő Zrt. automatizált parkoló rendszert épített ki Szilvásváradon, az erdészeti nagyparkolóban, mely a bevásárlóközpontok parkolási rendszereihez hasonlóan működik.

A beléptető sorompónál és automatánál megállva, gombnyomásra jegyet kell kérnie a gépjárművel érkezőnek, majd behajthatnak a parkolóba. A kirándulás után a parkolási díjat két automatánál fizetheti ki a vendég, mely gépjárműtől függően változik.

A parkoló elhagyása rendszámfelismerő kiléptető rendszerrel működik, így a megfizetett parkolási díj alapján automatikusan felnyílik a sorompó.

Az elmúlt évek során sokan autóval közelíttették meg a Tótfalusi-völgyön keresztül, a Kalapat-kilátót vagy a Bükkfennsíki túráik kiindulópontját, az Olasz-kaput. Ez a lehetőség ezután is megmarad, hiszen a fizető automatáknál úthasználati napi engedélyt is válthatnak a kirándulók.

A rendszer éles bevezetése 2022. január 1-jén indul, addig tesztüzemben működik. Az új rendszerrel kapcsolatos szabályok, árak, és a diszpécser telefonszáma megtalálható a tájékoztató táblákon, a parkoló több pontján.

A parkolási automatákon felül a kisavasút indítóállomás mellett kiépítettek egy kisvasúti jegyautomatát, hogy a vendégeknek kevesebb időt kelljen várakozással eltölteni a turisztikailag frekventált időszakban.

Reméljük ezen fejlesztéssel sokkal gördülékenyebb lesz a vendégek kiszolgálása a Szalajka-völgy kapujában és – nem utolsó sorban – elnyeri a vendégek tetszését – áll az Egererdő Zrt. közleményében. 

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: