Tobozból bármit! 10 kreatív dekorációs ötlet

ErdőAlkotó blogsorozatunkban természetes alapanyagokból készült dekorációkhoz mutatunk ötleteket. Nincs is jobb, mint az erdő, mező kincseivel megtölteni otthonainkat. Amellett, hogy a külső és belső tereket látványossá és hangulatossá tehetjük, gyerekekkel is remek program a gyűjtögetés, majd az elkészítés. Ezúttal tobozokból válogathatunk mind őszi, mind ünnepi ötleteket. Ti melyiket fogjátok megcsinálni?

 

Állatok minden mennyiségben!

A toboz remek alapanyag erdei állatok megformázására, legyen szó kisegérről, szarvasról vagy épp bagolyról. A díszek remek kiegészítői lehetnek az őszi dekorációnak, de felfűzve a karácsonyfát is ékesíthetik. 

Ne érjük be a kicsivel!

Ha a kisméretű állatokkal elkészültünk, gondoljunk valami nagyobbra is: több termés felhasználásával ilyen, akár kerti dekoráció is készülhet.

Mini fenyőfák

A toboz alakja, akár a fenyőfa. Miért is ne készülhetne belőle mini karácsonyfa? Az alapja maradhat természetes, de befesthetjük zöldre is, ráfújhatunk műhavat, vagy használhatunk csillogós sprayt is. Díszíthetjük gyöngyökkel, színes papírral. 

Karácsonyfadísz elegánsan?

Az ünnepek a fenyőfa illat mellett a fényekről, arany és ezüst csillogásról (is!) szól. A karácsonyi pompa ilyen tobozdíszek formájában is megjelenhet, nem kell hozzá más, mint festék, csillámpor, esetleg egy-egy masni:

Hópihék mindenhol

Remek kompozíció a tobozokat hópihékké formázni, igaz? Dróttal, damillal, vagy ragasztópisztoly segítségével a legkönnyebb. 

Az erdei állatok visszatérnek!

Nem bírjuk ki, hogy ne hozzunk még pár erdei állatos ötletet. Filc anyagból vagy tojásdobozból is formázhatunk rókát, macit, egeret, de akár vaddisznót is.

Kopp, kopp. Ki kopog?

Ajtódísznek sem utolsó az erdei kincsünk, igaz?

Az ablakon beleshetünk?

Ha már a nyílászáróknál tartunk, ne felejtsük ki az ablakdekorációkat sem. Ugye, hogy itt is jól mutatnak a tobozok?

Hogy mutat, ha a toboznak csak egy részét használjuk fel? Szerintünk csodás, eredeti, akár egy virág!

Végül egy örök klasszikust hoztunk: a fáról nem maradhat el a tobozból készült angyalka sem. Ragasztót, ollót, filcet elő! Jól fog jönni egy fa, vagy hunfarocell golyó, és egy kis maradék selyemszál.

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: