Vigyünk több természetet az otthonunkba!

Lakásunkon belül se mondjunk le róla.

A városi életmódnak nem kell akadályt jelentenie abban, hogy némileg közelebb kerüljünk a természethez az otthonunkban is. Erdőt ültetni egy két négyzetméteres erkélyen sajnos nem lehetséges, de vannak olyan megoldások, amikkel pozitív változásokat érhetünk el a környezetünkben. Nézzük meg, mik ezek!

Kezdjük a bútorokkal!

Bútorok tekintetében érdemes az olyan természetes anyagokat választani, amik hosszútávon lakásunk díszei maradhatnak. A fenyőbútor az egyik legjobb ilyen opció, és ma már megtehetjük azt is, hogy fenntartható erdőgazdaságokból származó alapanyagú bútorokat választunk. Ezekben a gazdálkodásokban a kitermelés és az újratelepítés egyensúlyban van, ügyelnek a biodiverzitásra, annak fenntartására, etikus körülmények között zajlik maga a munka is. A fenyőbútor kétségtelenül egy természetes alapanyagú berendezési tárgy, ami minden esetben egyedi, a fa erezetének köszönhetően. Tartós, esztétikus, stílusában könnyen variálható, illeszthető egyéb bútorokhoz.

Újrahasznosított fából is találunk ma már különféle bútorokat, ezzel az erdőirtás minden formája elkerülhető, ez szintén egy fenntartható és természetes megoldás, aminek köszönhetően élvezhetjük a fák szépségét otthonunkban is.

Alternatív megoldást jelentenek a bambusz és a rattan bútorok is, amik könnyen beszerezhetőek, látványosak, és bár kevésbé tartósak, mint a fa, a természetes mivoltuk tagadhatatlan.

Dekoráljunk, de csak természetesen!

Egyrészt ezek az előbbiekben felsorolt természetes anyagok, de a különféle lakástextilek is sokat tehetnek az otthonunkért, értjük ezt úgy, hogy egy juta szőnyeg, len függöny, egy gyapjú takaró egészen más hangulatot alkot, mint egy rózsaszín műbőr kiegészítő. Ha pedig a hangulatról van szó, azt a falak zöldre festése is segíti, a natúr, semleges árnyalatok – barnák, szürkék, bézs – mellett érdemes ezzel is tervezni. Végül pedig a növényekről is szót kell ejteni, kevés dolog ennél nyilvánvalóbb, de azért mindenképpen ebben a felsorolásban a helyük, hiszen ezek segítségével tudjuk a lehető legkönnyebben az otthonunkba csempészni a természetet.

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: