Gyerekek százai fedezték fel a nyíregyházi erdőt

A XXV. Erdők Hete nyitónapján a NYÍRERDŐ Zrt. Pál Miklós Erdei Iskolája a Tuzson János Botanikus Kertben tartott foglalkozást. A gyerekek – a Nyíregyházi Erdőjáró Szakkör tagjai – megismerkedhettek a botanikus kert történetével és az elkövetkező évek terveivel. A program részeként elültették az idei év fája, a lisztes berkenye egy példányát is.

Ugyancsak az Erdők Hetéhez kapcsolódott a „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!” elnevezésű kétnapos rendezvény, amit már nyolcadik alkalommal bonyolított le a Nyíregyházi Erdészet és az erdei iskola. A nyitónapon 18, másnap 19 óvodás- és iskolás csoport vett részt a Sóstói-erdőben megrendezett rendhagyó túrán: összesen mintegy 770 gyerek és 100 kísérő ismerkedett az erdészek tevékenységével, a makkvetéstől a fa felhasználásáig. Az erdei séta során megtudhatták a gyerekek, hogy mire lehet használni a faanyagot, illetve hogyan hoznak létre új erdőt az erdészek. Az erdőben öt állomáson várták a csoportokat az erdészet és az erdei iskola munkatársai.

Az Országos Erdészeti Egyesület – az állami és magán erdőgazdaságok részvételével, az Agrárminisztérium szakmai támogatásával – huszonötödik alkalommal rendezi meg az Erdők Hete rendezvénysorozatot. Az idei programokon az erdőgazdálkodás fenntartható gazdálkodásban betöltött szerepét és azon belül a szakértelem fontosságát hangsúlyozzák országszerte a szakemberek.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: