Túraútvonal létesült három Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

Ökoturisztikai túraútvonal létesült Újszász, Zagyvarékas és Szászberek településeken a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert csaknem 200 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

A közlemény szerint a túraútvonalon a látogatók gyalogosan, kerékpárral vagy akár lovon, illetve a folyón evezve is megtekinthetik a térség természeti értékeit, élővilágát Zagyvarékastól Újszászon át Szászberekig. A projekt során vízparti, ártéri, erdei és művelt mezőgazdasági területeken átvezető kerékpáros, illetve vízi túraútvonalakat jelöltek ki – írták.

Kiinduló pont a Zagyvarékas központjában található tájház, a túraútvonal a Kisszögben folytatódik, ahol pihenőhely, táborhely illetve tanösvény létesült. A Kisszög közelében, Szászberek külterületén található Bogárzóban pihenőhely és madárles található, fejlesztették a sportpályát. A Zagyvarékason található kezdő és Szászberken található befejező pontokon is létesült felnőtt játszótér. A túraútvonalak csomópontjában, azaz Újszászon az Orczy Parkerdőnél madármegfigyelőt, pihenőhelyet, valamint erdei csikung tornapályát alakítottak ki. Az Orczy kastélyhoz látogatók kipróbálhatják az idősek számára tervezett felnőtt játszóteret, melynek szomszédságában található az Orczy Pihenőkert – áll a közleményben.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: