Indul a „Darukonyha receptverseny”

2021. október 24-én rendezi meg a Hortobágyi Nemzeti Park a Darufesztivált, mely rendezvényen kiemelt hangsúlyt fektetnek a gasztronómiára. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is meghirdetik a Darukonyha Receptversenyt, mely egy kis nemzetközi kitekintést is ad a rendezvénynek, mivel a darvak országokat és kontinenseket kötnek össze azáltal, hogy hol költenek, hol vonulnak, illetve hol telelnek.

A Darukonyha Receptversenyre bárki beküldheti receptjeit, amennyiben megfelel az alábbi feltételeknek:

Három kategóriában lehet részt venni:

  • kategória: előétel vagy leves
  • kategória: főétel
  • kategória: desszert

A receptben kötelezően fel kellett használni a hajdinát és még legalább egy alapanyagot, ami a daru étrendjében is szerepel: köles, kukorica, napraforgó, árpa, búza, borsó, földimogyoró, olívabogyó, bab, burgonya, apró hal, rizs vagy zab.

Ön szeret sütni-főzni és újítani a konyhában?

Induljon a receptversenyen a kreatív receptjeivel, ételkülönlegességeivel! A jelentkezéshez a résztvevőknek ki kell tölteni az online nevezési lapot. A személyes adatok mellett szükség lesz egy részletes leírásra az étel elkészítéséről (ez maga a recept). Az elkészült és tálalt ételről 3 db színes fényképet kell beküldeni, amelyek fontos szerepet kapnak a zsűrizés során.

A nevezéssel kapcsolatos bővebb információ ITT>>>

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: