Október végéig még utazhatnak a kirándulók a Dunakanyar napijeggyel

A Dunakanyar napijeggyel mindössze egy napijegy megvásárlásával továbbra is korlátlanul utazhatnak a kirándulni vágyók a Dunakanyarban közlekedő MÁV-START, MÁV-HÉV, Volánbusz és MAHART járatokon. Október 31-éig nemcsak a Dunakanyar napijegy, hanem a MAHART napijegyek is megvásárolhatók a vasúti jegypénztárakban és a MÁV applikációban.

A közúti és kötöttpályás közösségi közlekedés összehangolásának egyik célja, hogy az utasok egyetlen bérlet megváltásával, olcsóbban és egyszerűbben közlekedhessenek indulási- és célállomásuk között. A MÁV-Volán-csoport és a MAHART PassNAVE együttműködik a fenntartható környezet és a környezettudatos közlekedés népszerűsítése érdekében. A Dunakanyar napijegynek köszönhetően a Börzsöny, a Duna és a Pilis népszerű kirándulóhelyei egyetlen jeggyel megközelíthetővé válnak a közösségi közlekedési szolgáltatók különböző eszközeit kihasználva. Április vége óta több mint 5000 ilyen szezonális napijegyet értékesített a MÁV-START.

A Dunakanyar napijegy könnyű és egyszerű feltételeket biztosít az utazóknak. Egy napijegy megváltása az adott napon korlátlan utazásra jogosít a MÁV-START Budapest─Esztergom (2-es), Budapest─Vác ─Nagymaros-Visegrád─Szob (70-es), Budapest─Veresegyház─Vácrátót─Vác (71-es), Vác─Diósjenő─Drégelypalánk─Balassagyarmat (75-ös), Keleti pályaudvar–Rákos (80a) vonalszakaszain és az S76-os járatokon Rákos–Újpalota–Angyalföld között; a Volánbusz 300-399, 800-898 és 8503–8512 vonalszám tartományba eső helyközi menetrend szerinti járatain; a MÁV-HÉV H5-ös HÉV Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszán; valamint a MAHART PassNAVE egy, az utas által választott dunakanyari körjáratán: a Vác–Visegrád, Esztergom–Zebegény, Szentendre–Visegrád, Visegrád–Nagymaros–Zebegény–Dömös viszonylatok egyikén.

A Dunakanyar napijegy október 31-éig, a MAHART járatok közlekedési napjaira váltható meg. A felnőtt napijegy 1999 forintért, a 26 éven aluliaknak szóló jegy pedig 1499 forintért vásárolható meg a MÁV-START pénztáraiban és a MÁV applikációban.

A MÁV-START a MAHART-tal kötött megállapodás alapján értékesíti a hajótársaság egyes járataira szóló fix áras MAHART napijegyet és regisztrációs jegyet. Ennek köszönhetően elérhetőek a MÁV-START személypénztáraiban a Dunakanyar körjáratokra, valamint a Szentendre-Visegrád, a Zebegény–Esztergom és a Vác–Visegrád vonalakra szóló napijegyek. Egy személyjegy ára 1000 forint, kerékpár- és kutyajegy 500 forintért vásárolható meg. A napijegy a rajta megjelölt napon és járattípuson korlátlan számú utazásra jogosít.

A MÁV-Volán-csoport az összehangolt, hatékony forgalomirányítás, utastájékoztatás, jegyértékesítési rendszer és menetrend bevezetését tűzte ki célul. Ehhez tökéletesen kapcsolódik a Dunakanyar napijeggyel létrejött szolgáltatás-fejlesztés, aminek köszönhetően vonzóbbak és versenyképesebbek lehetnek az utasok számára a közösségi közlekedési eszközök. A vasúttársaság nemcsak a jegyértékesítési felületeket biztosítja, hanem a kirándulók igényeihez igazodik a hétvégi menetrend is a Nyugati pályaudvar és Szob között, valamint a hétvégi turistaszezonban a Szobig közlekedő vonatok mindegyikét modern és részben akadálymentes, emeletes KISS vagy alacsonypadlós FLIRT motorvonatokból állítják ki.

(MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság)

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: