Színpompás őszi séták nyugdíjasoknak az Anna-ligetben

Szeptember hónap folyamán a nyugdíjas kiránduló csoportok számára kedveskedik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkja.

A „Színpompás ősz a ligetben” című program keretében állatparki túravezetésekkel várják az indián nyár napjait kihasználni vágyó csoportokat. A Körösvölgyi Állatparknak helyet adó szarvasi Anna-liget évszázados fái ilyenkor „öltik magukra” aranysárga, rozsdabarna, piros és bordó színekben pompázó ruházatukat, így díszítve a park őszi hangulatát.

Az állatparkban Bátor, a gímszarvas megkezdi bőgési időszakát, erőteljes hangja betölti a ligetet. A fák alatt a vörös mókusok lehullott dió és makk után kutatnak az avarban, a levegőben a vonuló gyurgyalagok „gurguláznak.” Az igény szerinti hosszúságú túravezetés keretében a bejelentkező csoportok ebben a csodás környezetben ismerhetik meg a Körösvölgyi Állatpark különleges állatfajait a farkastól, az európai bölényen át a fakó keselyűig, de megcsodálhatják a Dél-Tisztántúl legtermetesebb, több, mint 350 esztendős kocsányos tölgyét, illetve a gróf Csáky Albin vallás- és közoktatási miniszter és felesége gróf Bolza Anna 1908-ban épített klasszicista kastélyát is. Vendégeink látogatást tehetnek a Körös-Maros Nemzeti Park természeti kincseit bemutató állandó, interaktív kiállításon is.

A nyugdíjas csoportoknak szóló túrák 10 fő fölött állatparki csoportkedvezményes nyugdíjas belépőjegy (700 Ft/fő) ellenében vehetőek igénybe előzetes bejelentkezéssel szeptember hónap bármely napján.

Elérhetőség:
Körösvölgyi Állatpark 5540 Szarvas, Anna-liget 1.
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K


(Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: