A Vérteserdő vadászai és erdészei kupakgyűjtéssel tettek a jótékony célért

Az ország egyre több településén, így Tatán és Tatabányán is létesültek az utóbbi hetekben, hónapokban kupakgyűjtő szívek, melyekbe egy-egy jótékony cél mentén a kiürült PET-palackok műanyag kupakjait lehet bedobni.

Fotó: Vérteserdő Zrt.

Göde Tamás, a Vérteserdő Zrt. Gerecsei Erdészeti Igazgatóság fővadászának kezdeményezésére az egész társaság megmozdult, rövid idő alatt jelentős mennyiségű kupak gyűlt össze.

Az összegyűjtött kupakokat – melyek jópár ládát megtöltöttek – Boglári Zoltán, a Vérteserdő Zrt. erdőgazdálkodási osztályvezetője adta át Gönczy Mihálynak, az Önkéntesség Tatáért Egyesület elnöke részére, akik a tatai Építők parkja melletti parkolóban állítottak fel egy ilyen gyűjtőhelyet. Az itt lévő szívben elhelyezett kupakokból befolyó összeget egy kislány, a 4 éves Bogi gyermekszív-betegségével kapcsolatos műtétek utáni kezelésekre és rehabilitációkra fordítja – a 2020-ban a megyei „Az év Önkéntes Szervezete” címet is elnyert – egyesület.

Fotó: Vérteserdő Zrt.

A Vérteserdő Zrt. elkötelezett abban, hogy a természetre, a Föld bioszférájára, az ipari termelés által nehezedő nyomást, az erdőterület növelése, annak szakszerű kezelése, az illegális hulladékok felszámolása révén is csökkentse. Az akció, a társadalmi összefogásnak is egy jó példája volt, hiszen a jótékony cél szolgálata mellett a környezeti terhelés is csökken azzal, hogy ezek a bedobott műanyag kupakok már biztosan nem az erdőterületekre vagy a világtengerek vízébe kerülnek ki.

Vérteserdő Zrt.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: