Valószínűleg medve végzett egy szlovák férfival

Az erdészek feltételezése szerint vélhetően medve végzett egy 57 éves férfival, akinek holttestét a liptói Banskô-völgyben találták meg.

Marína Debnárová, az Állami Erdészet szóvivőjének tájékoztatása szerint munkatársaikat egy férfi holttestéhez hívták ki a rendőrök. Az orvos megállapította, hogy az 57 éves férfi nem természetes úton hunyt el – a fején, nyakán és oldalán harapásnyomokat fedezett fel. A holttest közelében friss medvenyomokat is találtak – írja a Paraméter.

Az erdészek szerint ez lehet az első olyan medvetámadás Szlovákiában, amely ember halálával végződött. Egyelőre a boncolás eredményére várnak.

Szlovákiában egyre gyakrabban érkeznek hírek medvék felbukkanásáról. Már nemcsak a magas-tátrai települések szemétkukáit dézsmálják az állatok, hanem felbukkannak a Mátyusföldön és az Ipoly északi partján is. Korábban Vágpattán, ezen a héten pedig a szintén Galántai járáshoz tartozó település, Ábrahám környékén láttak medvéket. Azelőtt a kihalás veszélyeztette őket, azonban néhány évtized alatt számuk megszázszorozódott az országban.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: