Újra mentrend szerint közlekedik a szilvásváradi kisvasút

Az intenzív esőzés miatt csúszás alakult ki a szilvásváradi erdei vasút pályáján a hét elején. Az üzemeltető Egererdő Zrt. tájékoztatása szerint szerdán két munkagép és tíz kolléga hatékony munkájával sikerült kármentesíteni a szakaszt, így csütörtöktől újra menetrend szerint robog a kisvonat a Szalajka-völgyben.

“A vasutas kollégák a Halas-tó megálló feletti területen kedd délután észlelték a csúszást, mely után leállították a menetrend szerinti közlekedést és megkezdték a vízelvezetést” – tájékoztat az Egererdő Zrt.

A közlemény szerint szerdán földmunkagépekkel, illetve kézi erővel megtisztították a pályát a kb. 25 köbméternyi agyagos, kőzettörmelékes földtömegtől. A pályán ilyen mértékű csúszást máshol nem tapasztaltak. A gépek levonulása után, a biztonságos közlekedés érdekében, a károsodott szakaszon a talpfák közti kavicságyat újratöltötték és elvégezték a pálya újra szintezését.

Munka közben (Fotó: Egererdő Zrt.)

Nincs Pünkösd erdei program nélkül

A pünkösdi hétvégén is várnak mindenkit kisvonatozni, de nem csak Szilvásváradra, hanem a Mátravasút járataira is. A vonatokon védettségi igazolvány nélkül is lehet utazni, viszont a maszkhasználat kötelező.

Az erdei kisvasutakról bővebben ITT>>>

Akik a hétvégén az erdőt választják, azok mindenképpen készüljenek fel a változékony tavaszi időjárásra, hol esőre, hol napsütésre, hol pedig erős szélre. Emellett az erdei ösvények a Mátra és a Bükk erdeiben nagyon fel vannak ázva, a túrabakancsot se hagyják otthon a kirándulók!

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: