Megújulva nyitotta meg kapuit a Festetics Imre Állat- és Vadaspark

A Festetics Imre Állat- és Vadaspark május közepe óta várja a látogatókat. A régi, hazai őshonos háziállatokat bemutató állatpark mellett, a létesítmény idén egy, a hazai csülkös nagyvadfajokat bemutató vadasparkkal bővült.

Fotó: “Festetics Imre” Állatpark Facebook-oldal

A Keszthely és Gyenesdiás határában található, több hektáron elterülő park 2012. tavaszán nyitotta meg a kapuit, ahol manapság már ritkaságszámba menő magyar állatfajokat, valamint különféle vadfajokat mutatunk be.

Láthatók itt őshonos szarvasmarhafajták, juhfajták, lófajták, nemesített magyar kecske, magyar szamár, magyar tyúkfélék, pulykafélék, víziszárnyasok, magyar fodros tollú lúd, gyöngytyúk, kutyafajták. A hazai vadfajok közül például gímszarvassal, dámvaddal, valamint vaddisznóval találkozhatnak az érdeklődők.

A téli időszakban zárva tartó állatparkot az üzemeltető Bakonyerdő Zrt. úgy alakította ki, hogy minden korosztály találjon magának hasznos elfoglaltságot és pihenési lehetőséget. Ennek érdekében az állatpark területén található kisállat simogató, homokozó és egy játszótér. A pihenést padok, kiülők teszik lehetővé, de a területen működik büfé is. Büféépületünk pedig várja tisztelt látogatóinkat.

A látogatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:

  • A régi, a hazai őshonos háziállatokat bemutató állatparkot és az új vadasparkot egy belépőjegy megvásárlását követőn tekinthetik meg látogatók. Az egy napra megvásárolt belépőjegy a tárgyi napon többszöri belépésre jogosít.
  • A belépőjegy megvásárlására a koronavírus védettségi igazolvány felmutatása után, a Természet Háza Látogatóközpont udvarán található pénztár épületben van lehetőség (484/2020. (XI.10.) Korm. rendelet).
  • Jegyvásárlás során védőmaszk és kézfertőtlenítő használata kötelező! A parkok látogatása során az előírt védőtávolságokat be kell tartani.
  • Parkolásra a Természet Háza Látogatóközpont kerítésén kívül, a kijelölt parkoló helyen, díjmentesen van lehetőség.
  • Mosdó, WC használatára a Festetics Imre Állatpark területén található büfé épületben van lehetőség.

Fotó: “Festetics Imre” Állatpark Facebook-oldal

Nyitvatartási idő:

Előreláthatólag 2021. június 21-ig, kizárólag hétvégenként látogatható a Festetics Imre Állat- és Vadaspark.

  • szombat: 10:00-18:00-ig, utolsó jegyvásárlásra 17:00-kor van lehetőség, bent tartózkodhatnak 18:00-ig.
  • vasárnap: 10:00-18:00-ig, utolsó jegyvásárlásra 17:00-kor van lehetőség, bent tartózkodhatnak 18:00-ig.

Belépő információk ITT

További információ:
Tel.: +36-30 239 9894
eMail: termeszethaza@bakonyerdo.hu

A Természet Háza Látogatóközpont 2021. június 21-ig zárva tart!

(Bakonyerdő Zrt.)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: