Lovas polgárőrök és rendőrök ellenőriznek a nógrádi erdőkben

Salgótarján és Pásztó térségében a rendőrök együttműködve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával és a polgárőrökkel – a természeti kincsek megőrzése érdekében – fokozott ellenőrzést tartanak – írja a police.hu.

Fotó: police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság és a Pásztói Rendőrkapitányság vezetője a rendőrkapitányságok illetékességi területén elhelyezkedő erdőkben, illetve természetvédelmi területeken fokozott ellenőrzést rendeltek el.

A rendőrök 2021. április és május hónapban a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őreivel, a helyi polgárőr egyesületekkel és a lovas polgárőrökkel együttműködve ellenőrzik az illetékességi területeiken lévő települések erdőrészeit – tájékoztat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: police.hu

Különösen

  • Cered, Zabar, Bárna, Salgótarján,
  • Karancslapujtő, Karancsberény, Karancsalja,
  • valamint Mátraszőlős, Tar, Pásztó-Hasznos,
  • Szurdokpüspöki, Alsótold, Felsőtold, Bér, Buják

településekhez tartozó erdő, erdősült és természetvédelmi oltalom alatt álló területeket.

Fotó: police.hu

A megrendezett nagyszabású akció célja az erdőterületekre engedély nélkül behajtó, ott élő állatokat veszélyeztető, a növényzetet és természeti kincseinket szennyező gépjárművezetők – köztük motorosok, quadosok – és az erdőket törvényes keretek között látogató turistákat zavaró személyek kiszűrése.

A rendőrök az eddigi ellenőrzések alkalmával összesen két személlyel szemben közlekedésrendészeti szabálysértés elkövetése miatt helyszínbírságot szabtak ki.

Az Nógrád Megyei Rendőr-kapitányság tájékoztatása szerint az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében a jövőben is számítani lehet hasonló jellegű, összehangolt akciókra.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: