Gyógyösvényekkel, tematikus parkkal bővül a nagyerdei Pagony játszótér

Kétszeresére bővítik és egész évben ingyenesen látogatható, tematikus parkká alakítják át a több mint 20 éves Ötholdas Pagony játszóteret a debreceni Nagyerdőben – közölte a városháza sajtószolgálata hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint az Oláh Gábor utcai parkban Szabó Magda Sziget-kék című regénye inspirálta fantáziavilágba kalauzolják el a gyerekeket, illetve a családokat.

A bővítésnél a legfontosabb szempont a természeti értékek fokozott megóvása, így a zöldterület növelése mellett a park több pontján gyógyító kert tematikájú parkrészeket, úgynevezett gyógyösvényeket alakítanak ki – idézi a közlemény Papp László (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki elmondta: több mint ötezer cserjét és háromezer évelő növényt is telepítenek.

A park legújabb látványos eleme lesz a miniváros: a kis gyerekházak alkotta városkában, ahol lesz iskola, bolt, piac, bank, kórház, étterem és rendőrség, a gyerekek játékosan ismerkedhetnek meg a felnőttek világával. A házak a Debrecenben is megtalálható funkciókat és a Sziget-kék mesekönyv helyszíneit idézik meg – adta hírül a városháza.

A négy évszakos játszótéren épülő 450 négyzetméteres központi épületben a kávézó és büfé mellett kialakítanak egy 30-40 személyes rendezvénytermet, valamint baba-mama szobát is. Az épület hátsó részében kap helyet az úgynevezett élménytorony, egy ötszintes, a gyerekek szórakoztatására létesített kilátó, illetve játszótorony – ismertette a részleteket Széles Diána (Fidesz-KDNP) alpolgármester.

Hozzátette: a pavilon építése az európai uniós pályázat kötelező eleme. Az új park területe az Ötholdas Pagony területéhez képest a duplájára nő.

Kósa Lajos (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője a közlemény szerint azt emelte ki: korábban jó döntésnek bizonyult, hogy nem adta el a város a nagyerdei területet. A meglévő játékok mellett további 35 új játszóelemmel bővül a minden oldalról akadálymentesen megközelíthető játszótér – jelezte a képviselő.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: