Forgatás miatt lezárás várható a Bakonyban

A Bakony erdei számos látogató számára biztosítanak a kikapcsolódáshoz, rekreációhoz megfelelő környezetet, emellett pedig helyszínt adhatnak a természetben zajló különféle eseményeknek. Ezen programok típusától és mértékétől függően a kedvelt kirándulóhelyek látogatása időszakosan korlátokba ütközhet.

“Szeretnénk tájékoztatni a természetjárókat és felhívni figyelmüket, hogy az alább jelzett kirándulóhelyeken és időpontban forgatási munkálatok zajlanak. A munkálatokkal érintett részek turistaforgalom elől időszakosan lezárásra kerülnek” – hívja fel a figyelmet a Bakonyerdő Zrt.

Május 8-án, szombaton már számítania kellett az erdőjáróknak korlátozásokra, de május 11-től 15-ig is érdemes odafigyelni.

Keddtől szombatig ugyanis lezárják: a Hubertlaki Kulcsosház és a Hubertlaki-tó, vagy más néven bakonyi „Gyilkos-tó” környezetét. A munkálatok érintik a Hubertlaki tanösvényt, a Bakonybéltől Pápa irányába haladó Gerence-völgyben futó kék kereszt jelzés Hubertlaki-tóhoz vezető szakaszát.

A Kőpince barlang, a Kőpince-forrás környezete szabadon látogatható a fent említett időpontokban.

Ajánlott látnivalók Vinye közelében:

  • A gyalogosan is jól járható Ciklámenes völgy, a Hódos-ér völgye, a Likas-kő elnevezésű dolomitszikla, melynek belsejébe az idők során a víz folyósószerű üregeket vájt.
  • A Pápalátó-kő tiszta időben csodaszép kilátást kínál Pápa város és környékének természeti és épített környezetére.
  • A néhány kilométerre található Fenyőfő község határában elterülő Fenyőfői Ősfenyves gazdag élővilágával, sokszínűségével csábítja a látogatókat.

Ajánlott látnivalók Hubertlak közelében:

  • A Forrasztókői egzótakert, árnyat adó örökzöld fafajai között megbújó tisztás és a rövid sétával megközelíthető kilátópont gyalogosan a Gerence-völgyből a kék kereszt jelzésen át érhető el, valamint Huszárokelőpusztáról a Somberek-séd völgyében húzódó erdészeti feltáróúton közelíthetjük meg, Hubertlak irányába.
  • A Gerence-völgyi kirándulóerdő kiváló lehetőséget biztosít a kirándulni, táborozni vágyóknak. A völgy a Pápa – Bakonybél útvonalon a közút mellett a Gerence-patak két oldalán gondozott, kaszált rétekkel, padokkal, asztalokkal, kiépített tűzrakóhelyekkel várja a kikapcsolódásra vágyókat.

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: