Biztonságban az erdőben: nyitva az erdei szálláshelyek Somogyban

A hatályos vírusszabályok betartásával, de újra teljes kapacitással fogadja vendégeit a zselici védett erdőség szívében, Kaposvárhoz közeli Hotel Kardosfa. A háromcsillagos erdei szálloda mellett a SEFAG Zrt. további erdei vadászházai és vadászlakjai is kinyitnak a somogyi erdőben.

A járványhelyzet miatti korlátozások további enyhítésével lehetővé vált, hogy újra vendégeket fogadjanak a szálláshelyek. A lehetőséggel élve a napokban sorra nyitják meg kapuikat a somogyi erdei szálláshelyek is.

A szálláshelyek a vírushelyzet miatt fokozott biztonsági intézkedések mellett üzemelnek: javasoljuk vendégeknek a távolságtartást, a maszk viselését, illetve kézfertőtlenítést. A központi szabályoknak megfelelően szükséges a védettségi igazolvány, illetve mellé a személyazonosságot igazoló okmány bemutatása. 18 év alatti gyermek védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel jöhet a létesítménybe, illetve nekik szükséges a korukat igazoló okmány bemutatása.

A leállás heteit a Hotel Kardosfa*** a felkészüléssel töltötte. Kisebb karbantartások zajlottak, illetve a kínálat is bővült street food jellegű ételekkel, de továbbra is az erdei ízek és a vadételek dominálnak. Választhatunk szarvast, fácánt vagy akár vaddisznót, emellett szezonális zöldségek és ehető virágok is felbukkannak a tányérokon. Az előkészületek természetesen a biztonságra is kiterjedtek: a szálloda személyzete maszkban dolgozik, sűrűn fertőtlenítenek és lehetőség szerint az egymástól való távolságtartásra kérik a vendégeket.

Kardosfa mellett a SEFAG Zrt. többi erdei vadászháza és vadászlakja is újra nyitva áll a vendégek előtt. Ezek a Drávától a Balatonig Somogy minden részén megtalálhatóak; a teljes szállodai komforttól az önellátásig sokféle szolgáltatási színvonalat kínálva. A maximális kényelemre vágyó turistáknak a tulajdonos SEFAG Zrt. a Csurgó melletti Ágneslak, a Barcstól északra fekvő Alexandra, a Balaton-közeli Alirét és Karád, vagy a Lábod környéki Nagysallér vadászházakat ajánlja. Ezekben a somogyi erdők ízeit kínáló konyha mellett sportolási lehetőségek és wellness-szolgáltatások is elérhetőek.

Aki nem vágyik szállodai szintű kényelemre, de a helyi ételspecialitásokat sem szeretné nélkülözni, az választhatja a Dráva-mentén a Zsitfapuszta Vadászházat. A kisebb, csendesebb helyeket kedvelő és a szabadságuk idején önellátásra berendezkedő kirándulók számára tökéletes választás a megye nyugati részén található Csöprönd Vadászház, a Drávától alig pár kilométerre épült Vitéztanya és a lábodi Petesmalmi Vadászlak.

Aki pedig bakancsos turistaként kíván megpihenni erdei környezetben, annak a Kaposvár határában, a Gyertyánosi Parkerdőben lévő megújult turistaházat ajánljuk.

A vadászházakról további információ a www.somogyiturizmus.hu oldalon érhető el.

A Kardosfa Hotelben alkalmazott hatályos vírus protokollt az alábbi elérhetőségen tekinthetik meg az érdeklődők: Hotel Kardosfa COVID protokoll

 

(SEFAG Zrt.)

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: