Megjelentek a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat alkotói pályázatai

A Muzsikál az Erdő Alapítvány hagyományaihoz híven a 2021-es, hagyományoktól eltérő évben is meghirdeti alkotói pályázatait. A 18 éves rendezvénysorozat az indulása óta képviseli a fenntarthatóság gondolatát, az erdő és a zene, a művészet erejét, az erdő, a természet értékeit, a helyi közösségek összefogásának eredményeit, a helyi termékek fogyasztásának előnyeit.

A járványhelyzet lehetőséget ad arra, hogy újra gondoljuk, jobbá tegyük a világunkat. “A járványt követően a normális élet újra indítására készülve motiválni szeretnénk a közösségünket, hogy a kultúra által lelkileg megerősödve társadalmunk valóban fenntartható, az összefogásra építő életpályára állhasson. Az alkotás, a művészet lehetőséget biztosít az érzéseink, élményeink megfogalmazására, életünk harmóniájának, a lelki egyensúlyunknak a helyreállítására” – áll a rendezvény honlapján.

A Fotópályázatra, az Irodalmi pályázatra és a Gyermekrajz pályázatra is jelentkezhetnek az érdeklődők.

A hatodik alkalommal meghirdetett Gyermekrajz pályázatra érkező alkotások technikája szabadon választott, bízunk a gyerekek eredeti ötleteiben, kreativitásukban. Idén az óvodások és az alsó tagozatosok mellett a felső tagozatosok is beküldhetik alkotásaikat. A pályaművek témájaként a gyerekek erdővel kapcsolatos élményeit, tapasztalatait, közösségi eseményeit, a természet szépségének ábrázolását várják.

Nyolcadik alkalommal írt ki Fotópályázatot a Muzsikál az Erdő Alapítvány, melyre várják minden magyarországi és határainkon túl élő magyar amatőr, vagy profi fotós munkáit, akiknek az alkotásai összhangban vannak a rendezvény szellemiségével és igényes szemlélettel, művészi színvonalon készültek. Elsősorban olyan fotók beérkezésére számítanak a szervezők, amelyeket az erdő, a természet, a táj élménye inspirált, bemutatja annak szépségét, értékeit. Nem kizárólagosan természetfotó pályázatról van szó, de cél, hogy a pályázattal és az abból készülő kiállítással a természeti tájat, annak élővilágát, az apró részleteket bemutató makró fotókat, illetve az ember és természet kapcsolatát mutassák be. 

A „Muzsikál az erdő” Irodalmi pályázatára várják minden olyan alkotó pályázatát, akinek a műveit az erdő, a természet, a táj élménye, a természeti környezet és az ember viszonya inspirálta. Táj- és természetverseket, erdei meditációkat, prózákat, drámákat, meséket várunk, amelyek összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével. 

 

A részletes pályázatkiírások a Muzsikál az Erdő Alapítvány honlapján érhetők el.

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: