Idén is keresik az Év Kerékpárútját

A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub meghirdeti a pályázatot, amelyben Magyarország legkedveltebb kerékpárútját keresik.

A második alkalommal meghirdetett pályázat célja, hogy minél többen ismerjék meg az ország legszebb, legjobban kialakított, karbantartott kerékpárútjait, és ezáltal sokan kapjanak kedvet a bringázáshoz. A pályázatra bárki jelölheti a kedvenc útvonalait 2021. április 4-ig az erre kialakított felületen.

A pályázat során olyan, legfeljebb 10-15 km hosszú kerékpárút-szakaszt lehet jelölni, amelyeken megszakítás nélkül lehet végigbiciklizni. Tovább emeli az útvonal értékét, ha szép tájon, izgalmas látnivalók mellett vezet. Az Év Kerékpárútja pályázatra érkezett jelölések közül szakmai zsűri alakítja ki a döntősök sorát, amelyekre április 30. és május 10. között az Aktív Magyarország Facebook oldalán lehet szavazni. A végső nyertest, és ezáltal az Év Kerékpárútja címet a közönség szavazatai fogják eldönteni.

A végeredményt az elmúlt évhez hasonlóan május 11-én, A Közlekedési Kultúra Napján fogják kihirdetni a szervezők. A Közlekedési Kultúra Napját a Közlekedéstudományi Egyesület 2015 óta szervezi meg azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a biztonságos és kulturált közlekedésre. Ennek a kezdeményezésnek része az Év Kerékpárútja pályázat is. A nyertes úton ezt követően táblát avatnak a szervezők, illetve kisfilm is készül az érintett útszakaszról.

A pályázat részletei az aktivmagyarorszag.hu oldalon olvashatók.

2020-ban az Által-ér völgyi kerékpárút Tata és Tatabánya között vezető lett az év legjobbja a közönségszavazás alapján. A kiváló minőségű burkolaton, az autóforgalomtól távol vezető kerékpárút csodás tájon kanyarog itt: az Által-ér ívei, a Gerecse és a Vértes látványa teszik teljessé az élményt. A Turul-sziklával, a vértesszőlősi Samuval és a tatai várral kiválóan kiegészíthető a kirándulás. Aki ennyivel sem éri be, az eltekerhet Dunaalmásig, ahol a folyóval ékesített panoráma várja. A címnek köszönhetően egyre népszerűbbé vált ez az útszakasz.

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: