Előtérbe került az aktív turizmus és az aktív életmód

Különös helyzetet teremtett a 2020. év, melyben előtérbe került az aktív turizmus és az aktív életmód. A megnövekedett érdeklődést egyre több kerékpárút, turistaszállás, vízi megállóhely, futópálya és bringapark szolgálja ki. A tavalyi, különleges év munkájáról, az aktív turizmus térnyeréséről az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ egy éves beszámolót készített “Lendületben” címmel. Az eredményösszefoglaló áttekinthető és transzparens módon mutatja be a megvalósult fejlesztéseket.

MTI Fotó: Varga György

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda keddi közleménye szerint a tavalyi évben a költségvetés jelentős támogatást biztosított az aktív életmódot szolgáló fejlesztésekhez. A megelőző évet olyan mérföldkövek jellemezték, mint például az útjára indított Kerékpározás Éve programsorozat, a közlekedésbiztonság növelését elősegítő projektek, de folytatódott a Kisvasútfejlesztési és a Téry Ödön Turistaház-fejlesztési Program is, kezdetét vette hazánkban a nyaralóhajózás, valamint már bringaparkok építését is támogatta az Aktív Magyarország Program. Mindezeken felül 2020-ban átadásra került többek között

több mint 150 km kerékpárút

(amennyit eddig még egyetlen évben sem adtak át Magyarországon), elindult az e-bike támogatási program, valamint a járvány ellenére is megszervezésre kerültek a Vándortáborok, ahol 13 ezer diák szerezhetett életre szóló élményeket.

“Lelkes és elkötelezett munkatársaimmal nagyon sok országos és helyi civil szervezettel, önkormányzattal dolgozunk együtt. Hiszünk abban, hogy a helyi emberekkel és a szakmai szervezetekkel közösen tudjuk a legjobb, legvonzóbb fejlesztéseket, attrakciókat létrehozni. Éppen ezért büszke vagyok a tavaly elvégzett munkára, amivel hozzájárulhattunk ahhoz, hogy egy élhetőbb országban, többet mozogva, egészségesebben, kiegyensúlyozottabban éljünk”, nyilatkozta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda, valamint az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ számára rendkívül fontos az átláthatóság. Ennek szellemében a tavalyi év eredményeit, illetve a támogatott fejlesztésekre fordított források konkrét összegét megyei bontásban egy komplex kiadványban foglalta össze, amely az Aktív Magyarország weboldalán is megtekinthető, illetve letölthető. 

(MTI)

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: