Online tanórával készülnek a Halak Napjára az esztergomi természetközpontban

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége népszerűsítő előadással jelentkezik pénteken, az idei Halak Napja alkalmából, az esztergomi Búbánat völgyben nemrég elkészült természetközpontból.

Zoltai Dániel hozzátette, az előadást úgy állították össze, hogy az a 6. osztályos és a 9-10. osztályos természetismeret órák anyagához illeszkedjen. Az előadás szeretné a kevéssé ismert állatcsoportra, a halakra, valamint környezetünk védelmére irányítani a figyelmet. Bemutatják a hazai vizeken leggyakrabban előforduló fajtákat, köztük az év halának választott jászkeszeget, valamint az érdeklődők megismerhetik a halak belső felépítését, fontosabb szerveit, illetve szerepüket az élet körforgásában.

A pénteken tíz órakor kezdődő videót bárki figyelemmel kísérheti a KEMHESZ közösségi oldalán és honlapján megtalálható linken. A szövetség korábban évente több helyszínen tartott iskolai órákat, ezt a hagyományt most a járványhelyzet miatt az interneten folytatják. Korábbi oktató videóikat általában húszezernél több érdeklődő tekintette meg – ismertette az elnök.

Március 20-án, a csillagászati tél utolsó napján tartják a Halak Napját. Jelentős halaink közül elsőként a csuka, majd a többi faj ivadékai jelennek meg ilyenkor a vizekben. Ehhez a naphoz kapcsolódva országszerte ismeretterjesztő programokat rendeznek a vizek élővilágával foglalkozó szervezetek.

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége a megye legnagyobb civil szervezete, 58 horgászegyesületet tömörít, mintegy 19 ezer taggal rendelkezik.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: