Te mit teszel a Földért? – Rajzpályázat indul

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság a Föld Napja alkalmából rajzpályázatot hirdet óvodás és alsó tagozatos általános iskolás gyermekek számára Te mit teszel a Földért? címmel.

Hiszen nem is kell óriási dolgokra gondolni! Ha van kerted, egy kicsi udvarod, kirakhatsz a fákra madárodút, madáretetőt. Szereted a virágokat? Ültethetsz olyanokat, amelyekről virágport gyűjthetnek a beporzó rovarok. Sőt, méhecskehotelt is készíthetsz a számukra. Méhecskehotelt? Igen! A bennük lakó rovarok egyáltalán nem agresszívek, akár egész közelről is megfigyelheted jövés-menésüket. A sünöknek száraz levelekkel, fűvel feltöltött süngarázzsal kedveskedhetsz. Egy komposztálóval pedig giliszták, rovarok, pókok százainak nyújthatsz búvó-és táplálkozóhelyet. Ezek akár az ovi, suli udvarán is megvalósíthatók!

Ha csak egy balkonod, vagy csak egy ablaknyi helyed van, tegyél ki egy párkányra szerelhető madáretetőt, fészektálcát vagy virágládát, máris sokat tettél a környék madaraiért, beporzóiért!

Kirándulásaid során is sokat tehetsz az élővilágért, ha betartasz néhány alapszabályt: a szemetet a kihelyezett tárolókba dobod (vagy legjobb, ha hazaviszed), mindig az ösvényeken haladsz, a növényeket és állatokat pedig csak megfigyeled és csak az emlékeikkel térsz haza.

Mindezek csupán ötletadó gondolatok, a sor még hosszan folytatható.

Rajzold le, készítsd el, Te milyen tevékenységgel járulsz hozzá bolygónk élővilágának megőrzéséhez!

Az egyéni pályamunkákat 2021. április 15‑ig várják!

A részletes pályázatkiírás ITT érhető el>>>

 

 

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: